Home Nieuws Sport Nieuws Kees van Wonderen in zomer weg bij Go Ahead Eagles

Kees van Wonderen in zomer weg bij Go Ahead Eagles

Foto: Kampioensfeest Go Ahead Eagles na promotie naar de eredivisie © PlanetZone

Kees van Wonderen is bezig aan zijn laatste seizoen als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles. De 52-jarige oefenmeester heeft besloten zijn aflopende contract aan de Vetkampstraat niet te verlengen.

“De reden daarvoor is eigenlijk niet spannend”, legt Van Wonderen uit. “Zoals voetballers soms toe zijn aan een nieuwe uitdaging, een nieuw avontuur, ben ik dat komende zomer ook. Dat betekent helemaal niet dat ik het niet naar mijn zin heb bij Go Ahead Eagles, integendeel zelfs. Maar je weegt alles goed af en luistert daarnaast naar je gevoel. Daar baseer ik vaker mijn keuzes op, zoals bijvoorbeeld mijn vertrek als assistent-bondscoach van het Nederlands Elftal en het aantreden als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles in 2020.”

Met Go Ahead Eagles promoveerde Kees van Wonderen afgelopen seizoen rechtstreeks naar de Eredivisie. “Eigenlijk een soort kampioenschap”, zegt hij. “En momenteel zijn we met z’n allen volop in de race voor een nieuw kampioenschap, in de vorm van handhaving in de Eredivisie. Ook nu dit mijn laatste seizoen is bij Go Ahead Eagles, blijft daar de volle focus op. Iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat er voor mij alleen 100% toewijding en focus bestaat. Ik heb op dit moment nog geen idee waar mijn toekomst ligt. Wel vond ik het belangrijk mijn keuze tijdig bekend te maken aan de clubleiding, zodat zij achter de schermen op zoek kunnen gaan naar een opvolger. Dat past in de prettige manier van werken bij Go Ahead Eagles: open naar elkaar toe, en begrip hebben voor ieders positie.”

Bron: Go Ahead Eagles Foto: Kampioensfeest Go Ahead Eagles na promotie naar de eredivisie © PlanetZone