Home Nieuws Sport Nieuws Jürgen Klopp vertrekt bij Liverpool FC

Jürgen Klopp vertrekt bij Liverpool FC

© Liverpool FC

Jürgen Klopp heeft zijn besluit aangekondigd om aan het einde van het huidige seizoen af ​​te treden als manager van Liverpool, nadat hij de eigenaar van de club had geïnformeerd over zijn wens om zijn positie te verlaten als het seizoen 2023/24 ten einde loopt.

Nadat hij de Reds woensdagavond naar een nieuwe Wembley-finale heeft geleid, zal de 56-jarige de resterende wedstrijden van het team van 2023-2024 blijven overzien voordat hij het doek zal doen vallen van een glorieuze acht en een half jaar durende bestuurlijke regeerperiode bij Anfield, waar de club tot nu toe onder zijn leiding zes grote prijzen won.

Assistent-managers Pepijn Lijnders en Peter Krawietz, evenals elite-ontwikkelingscoach Vitor Matos, zullen aan het einde van het seizoen ook hun functie neerleggen, waarbij Lijnders graag zijn eigen carrière in het management wil voortzetten.

Klopp bevestigde zijn besluit aan Liverpoolfc.com en schetste de redenen erachter en de timing van de aankondiging van vandaag, waarbij hij bijzondere nadruk legde op de noodzaak van duidelijkheid bij de eerste gelegenheid om de voorwaarden te scheppen voor een ordelijke transitie die te zijner tijd kan plaatsvinden.

Hij zei: “Ik kan begrijpen dat het op dit moment voor veel mensen een schok is als je het voor de eerste keer hoort, maar ik kan het uiteraard wel uitleggen – of in ieder geval proberen uit te leggen.

“Ik hou van werkelijk alles aan deze club, ik hou van alles aan de stad, ik hou van alles aan onze supporters, ik hou van het team, ik hou van de staf. Ik hou van alles. Maar dat ik deze beslissing nog steeds neem, laat zien dat ik ervan overtuigd ben dat dit de beslissing is die ik moet nemen.

“Het is dat ik, hoe zal ik het zeggen, geen energie meer heb. Ik heb er nu geen probleem mee, uiteraard wist ik het al langer dat ik het ooit zou moeten aankondigen, maar het gaat nu helemaal goed met mij. Ik weet dat ik het werk niet steeds opnieuw en opnieuw en opnieuw kan doen.

“Na de jaren die we samen hebben gehad en na alle tijd die we samen hebben doorgebracht en na alle dingen die we samen hebben meegemaakt, groeide het respect voor jou, groeide de liefde voor jou en het minste dat ik je verschuldigd ben is de waarheid – en dat is de waarheid.”

Klopp werd op 8 oktober 2015 aangesteld als manager van Liverpool. Het was een beslissing die een revolutie teweeg zou brengen in de club en haar opnieuw als een kracht in binnen- en buitenland zou vestigen.

Onder zijn leiding heeft Liverpool de UEFA Champions League, Premier League, FIFA Club World Cup, FA Cup, League Cup en UEFA Super Cup gewonnen, evenals het FA Community Shield.

Klopp voegde toe: “Ik heb het de club al in november verteld. Ik moet een beetje uitleggen dat mensen het werk dat ik doe misschien van buitenaf zien, ik sta aan de zijlijn en in trainingssessies en dergelijke, maar het merendeel van alle dingen gebeurt rond dit soort dingen. Dat betekent dat er een seizoen begint en dat je het volgende seizoen al grotendeels plant.

“Toen we daar samen zaten te praten over mogelijke aanwinsten, het volgende zomerkamp en of we ergens heen konden, kwam de gedachte naar boven: ‘Ik weet niet zeker of ik hier dan nog ben’ en daar was ik zelf verbaasd over. Ik begin er uiteraard over na te denken.

“Het begon toen niet, maar vorig seizoen was natuurlijk een supermoeilijk seizoen en er waren momenten waarop bij andere clubs waarschijnlijk de beslissing zou zijn geweest: ‘Kom op, heel erg bedankt voor alles, maar waarschijnlijk we moeten hier splitsen, of het hier beëindigen.’ Dat is hier duidelijk niet gebeurd.

“Voor mij was het super, super, superbelangrijk dat ik kan helpen dit team weer op de rails te krijgen. Het was het enige waar ik aan dacht. Toen ik al vrij vroeg besefte dat dit gebeurde, het is een heel goed team met een enorm potentieel en een superleeftijdsgroep, superkarakters en zo, toen kon ik weer aan mezelf gaan denken en dat was het resultaat. Het is niet wat ik wil doen, het is gewoon wat ik denk dat 100 procent goed is.”

Met nog vijf maanden te spelen in het huidige seizoen blijven de Reds betrokken bij vier competities – en hoewel er nog steeds prijzen te winnen zijn, zal Klopp ervoor zorgen dat elk afscheid definitief wordt opgeschort tot zijn laatste wedstrijd als leider van Liverpool Football Club. in mei.

Hij zei: “We zullen een moment hebben, misschien de laatste speeldag hier of ergens anders – ik bedoel in andere landen of andere competities. Er is genoeg tijd om dit soort dingen te doen. Laten we er nu echt voor gaan. De buitenwereld wil gebruik maken van deze beslissing, erom lachen, ons storen.

“Wij zijn Liverpool, we hebben samen moeilijkere dingen meegemaakt. En jij hebt vóór mij zwaardere dingen meegemaakt. Laten we er een kracht van maken. Dat zou echt gaaf zijn. Laten we alles uit dit seizoen halen en iets anders hebben om over te lachen als we terugkijken op de toekomst.”

Bron en foto © FC Liverpool