Home Nieuws Sport Nieuws HOKA en Bodega presenteren nieuwe Tor Ultra-capsulecollectie: een combinatie van outdoor tech...

HOKA en Bodega presenteren nieuwe Tor Ultra-capsulecollectie: een combinatie van outdoor tech en streetwear-design

© HOKA

HOKA®, onderdeel van Deckers Brands (NYSE: DECK), kondigt met trots zijn nieuwe capsulecollectie aan, de tweede die samen met de in Boston gevestigde streetwear-boetiek Bodega® is ontworpen. HOKA en Bodega hebben hun krachten opnieuw gebundeld om outdoor performance-technologie te combineren met streetwear-design via een limited-edition-versie van de populaire Tor Ultra Hi en Lo urban hiking boots. De capsulecollectie is vanaf vandaag verkrijgbaar en inspireert sportievelingen wereldwijd om hun horizon te verbreden. 

Bodega is opgericht in 2006 en heeft sindsdien zijn positie op het snijvlak van mode, kunst, anti-cultuur en community altijd kunnen behouden. Deze nieuwe samenwerking van de twee merken draait om de integratie van Bodega’s kenmerkende eigenschappen met de premium performance footwear waar HOKA bekend om staat, om zo een ongeëvenaarde collectie neer te zetten. De HOKA x Bodega Tor Ultra Hi en Lo zijn ontworpen met extra aandacht voor schaalgrootte en perspectief, en combineren unieke kleurencombinaties met technologie van topklasse. Dit geeft dragers energie en motivatie om oude paden opnieuw te betreden en nieuwe wegen te ontdekken. 

De inspiratie voor de Tor Ultra komt uit het zuidwesten van de Verenigde Staten, met een mix van aarde- en kleitinten waarin flitsen van turquoise en een schemerende zonsondergang te vinden zijn. De limited-edition schoen is afgewerkt met jacquard-webbing, een eerbetoon aan vintage outdoor-rugzakken en -kleding, zodat deze capsulecollectie geschikt is voor zowel casual uitjes als lange afstandstochten. 

© HOKA

De Tor Ultra is verkrijgbaar in twee speciale uitvoeringen en hoogtes: de Tor Ultra Hi (adviesprijs XX) heeft een monochrome afwerking in de levendige kleur Eggplant, en de Tor Ultra Lo (adviesprijs XX) heeft een krachtige uitstraling in de kleur Natural. De capsulecollectie bevat dezelfde GORE-TEX®-technologie en robuuste Vibram® Megagrip-buitenzool als de originele urban hiker en is aangevuld met speciale jacquard-webbing op de heel tab en tong.  

Matt Zaremba, Director of Marketing bij Bodega: “Door onze nauwe samenwerking met HOKA voort te zetten, hebben onze merken samen een nieuw hoofdstuk in het iconische ontwerp van zowel de Hi als de Lo kunnen schrijven. Met de steun van het HOKA-team zijn we in staat om de Tor door een frisse creatieve lens te bekijken. Zo zijn we uitgekomen bij een schoen waarvan we zeker weten dat mensen er net zo enthousiast van zullen worden als wij tijdens deze reis samen.” 

Travis Weisman, Director of Lifestyle Product bij HOKA: “Onze authentieke band met Bodega heeft gezorgd voor een leuk en waardevol proces bij beide projecten. Beide merken brengen een eigen unieke creativiteit met zich mee, maar staan toch open voor elkaars ideeën.” 

De langverwachte HOKA x Bodega Tor Ultra-capsulecollectie is vanaf vandaag, 24 maart 2023, exclusief verkrijgbaar op Bodega.com en HOKA.com, bij Bodega-winkels en andere geselecteerde retailers wereldwijd. 

Bron en foto © HOKA