Home Nieuws Sport Nieuws Heracles Almelo haalt met Mario Engels volgende versterking binnen

Heracles Almelo haalt met Mario Engels volgende versterking binnen

Mario Engels © NESimages.nl ALMELO, NETHERLANDS - JULY 19: during the match Eredivisie Mario Engels and tekent bij Heracles Almelo at Erve Asito on July 19, 2023 in Almelo, Netherlands (Photo by Nesimages/Michael Bulder/NES Images)

Heracles Almelo heeft met Mario Engels de volgende versterking binnen. De 29-jarige aanvaller komt transfervrij over van het Japanse Tokyo Verdy en tekent in Almelo een contract tot medio 2025.

“De club volgt me al langer, dus het contact loopt al een tijd. Vier jaar geleden kwam ik hier voor het eerst, toen ik nog voor Roda JC speelde, maar tot een deal kwam het op dat moment niet”, vertelt Engels bij zijn presentatie. “In de afgelopen jaren hebben we contact gehouden en in de laatste maanden werd dat contact intensiever. Ik ben blij dat ik vandaag mijn contract bij Heracles Almelo mag tekenen en ik kijk ernaar uit om terug te keren op de Nederlandse velden en te laten zien wat ik kan.”

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is blij met de transfer van Engels. “Mario is een veelzijdige speler die ons extra opties geeft in de voorhoede. Daarnaast beschikt hij over de nodige ervaring die van toevoeging kan zijn binnen onze selectie.”

Engels is afkomstig uit de jeugdopleidingen van SV Allner-Bödingen en 1.FC Köln. Via FSV Frankfurt en Slask Wroclaw kwam hij in 2017 terecht bij Roda JC. Na een seizoen in de Eredivisie eindigde de spits in het seizoen 2018/2019 tweede op de topscorersranglijst van de Keuken Kampioen Divisie met 24 doelpunten in 34 wedstrijden. Na zijn periode in Kerkrade kwam Engels uit voor SV Sandhausen, Sparta Rotterdam en Tokyo Verdy. Bij laatstgenoemde club liep zijn contract af, waardoor hij nu transfervrij neerstrijkt in Almelo.

Mario Engels neemt rugnummer 8 over van Elias Sierra. De Belgische middenvelder gaat in het vervolg spelen met rugnummer 20.

Bron: Heracles Amelo Foto © NESimages.nl