Home Nieuws Sport Nieuws Hedwiges Maduro blijft bij Almere City FC

Hedwiges Maduro blijft bij Almere City FC

© Almere City FC

Ondanks verschillende lucratieve aanbiedingen uit binnen- en buitenland blijft Hedwiges Maduro behouden voor Almere City FC. De assistent-trainer van het eerste elftal tekent een contract in Almere dat hem voor twee seizoenen bindt.

De 18-voudig Oranje-international tekende twee seizoenen geleden een contract als hoofdtrainer van Almere City o21, het vlaggenschip van de Ruitenheer Football Academy. Hij bracht een schat aan ervaring mee als assistent-coach van Jong Oranje en Oranje o18. Onder zijn bezielende leiding werd Almere City o21 eind februari kampioen van de Eredivisie najaarscompetitie. Vanaf december jongstleden combineerde hij deze rol met de functie van assistent-trainer van het eerste elftal.

Het contract van Maduro loopt eind juni af en dat is niet onopgemerkt gebleven in de voetbalwereld. De 37-jarige ex-prof (van onder andere Ajax, Valencia en Sevilla) werd de afgelopen weken door diverse clubs benaderd. Onder meer Sparta, PSV en FC Groningen hengelden naar zijn diensten. Toch koos Maduro voor een vervolg van zijn loopbaan in Flevoland. ,,Ik ben een geboren Almeerder en een gevoelsmens. Mijn gevoel zegt dat ik nog niet klaar ben in Almere en dat Almere nog niet klaar is met mij,” aldus Maduro. ,,Samen willen we geschiedenis schrijven. De kampioenen van de o21 stromen door naar de A-selectie en ik heb enorm veel vertrouwen in de toekomst van deze club.” 

Algemeen directeur John Bes is trots dat de begeerde trainer opnieuw voor Almere City FC kiest: ,,Hedwiges heeft zich in de afgelopen jaren gemanifesteerd als een zeer talentvolle, hardwerkende trainer die zowel op individueel- als teamniveau aansprekende successen heeft geboekt. Het is mooi voor de club én voor Hedwiges dat hij zich verder kan ontwikkelen in een omgeving die hem goed past. Zijn prestaties, uitstraling en sympathieke karakter maken hem tot een geweldige ambassadeur van club en stad en dus is iedereen in Almere gelukkig met zijn contractverlenging.”

Bron en foto © Almere City FC

Vorig artikel[Video] Prime Video lanceert officiële trailer voor Undone seizoen twee op WonderCon 2022
Volgend artikelOnderwerpen Opsporing Verzocht vanavond
Ik ben de eigenaar van Planetzone