Home Nieuws Sport Nieuws Half mei nieuwe deadline voor Vitesse

Half mei nieuwe deadline voor Vitesse

© PlanetZone

Twéé en een halve week heeft Vitesse nog om alles te reddden

Vitesse heeft vandaag, naar aanleiding van het gesprek van vrijdag jongstleden, officieel bericht van de Licentiecommissie ontvangen omtrent haar proflicentie voor komend seizoen. Op basis van de huidige stand van zaken zal de licentiecommissie medio mei 2024 tot intrekking van de licentie voor seizoen 2024|2025 over gaan.

Tot medio mei 2024 – de volgende bijeenkomst van de Licentiecommissie – heeft Vitesse de kans om haar zaken op orde te brengen. De deadline voor het bewerkstelligen van deze eisen is wel eerder dan door Vitesse gedacht. Aanvankelijk hield de club immers rekening met de deadline van 15 juni 2024, de uiterste datum voor het indienen van de begroting voor het seizoen 2024|2025.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes vertelt meer: “Wij hebben afgelopen vrijdag een verhelderend gesprek gehad in Zeist. De uitdaging is echter wel groter geworden. We moeten voor medio mei een heleboel realiseren. Dit betreft onder andere de overdracht van de aandelen naar een onafhankelijke stichting en de daaraan gerelateerde voorwaarden. Daarnaast wil de Licentiecommissie financiële zekerheid hebben bij Vitesse, voor zowel de korte als de lange termijn. Dat is een enorme uitdaging, waar wij iedereen hard bij nodig zullen hebben.”

Bron: Vitesse Foto © PlanetZone