Home Nieuws Sport Nieuws Griekse spits Kosidis naar VVV Venlo

Griekse spits Kosidis naar VVV Venlo

© VVV Venlo

Na Giakoumakis wordt nu Kosidis gehuurd van AEK Athene

Michalis Kosidis is de nieuwe spits van VVV-Venlo. De Griek wordt voor één seizoen gehuurd van AEK Athene zonder optie tot koop.

Kosidis, geboren in Thessaloniki, speelde sinds de zomer van 2017 in de jeugd van AEK Athene, waarvoor hij in 2021 zijn debuut in het eerste elftal maakte. De pas 21-jarige spits kwam in totaal tot vijftien officiële wedstrijden en één doelpunt in de hoofdmacht. Daarnaast scoorde hij acht keer in 31 wedstrijden voor het tweede elftal van de Griekse landskampioen en heeft hij zes interlands en twee doelpunten voor Griekenland O21 achter zijn naam staan.

Na zes seizoenen bij AEK Athene wordt Kosidis voor het eerst verhuurd en de aanvaller is blij dat hij dit seizoen voor VVV kan spelen. “Ik wilde graag hierheen komen omdat ik vanaf het eerste moment voelde dat de club veel vertrouwen in me heeft en me graag wil huren. Ik ben blij dat ik in Venlo ben en voel me vereerd om deel uit te mogen maken van deze grote club met een rijke historie. Hopelijk kan ik hier zoveel mogelijk minuten gaan maken en de club helpen om succesvol te zijn”, aldus Kosidis.

Met de komst van Kosidis heeft VVV de gewenste spits binnen, tot tevredenheid van interim Technisch Manager Marc van Hintum. “Michalis is een spits die met zijn leeftijd en mentaliteit perfect past in het gezochte profiel. Hij heeft lengte en is sterk in de lucht. Daarmee kan hij als aanspeelpunt van waarde zijn voor het team en daarnaast denken we dat hij ons ook voetballend kan helpen. We zijn dan ook blij dat hij zich hier dit seizoen graag verder wil ontwikkelen.”

In het verleden had het met Giakoumakis ook een Griekse spits in huis die zelfs topscorer werd van de Eredivisie

Bron en foto © VVV-Venlo