Home Nieuws Sport Nieuws Gertjan Verbeek nieuwe coach Almere City FC

Gertjan Verbeek nieuwe coach Almere City FC

© Almere City FC

Gertjan Verbeek­­­ wordt de nieuwe trainer van Almere City FC. De 58-jarige oefenmeester zet zijn handtekening onder een contract voor twee seizoenen.

Met Verbeek haalt Almere City FC een gerenommeerde en succesvolle clubtrainer in huis. Zijn cv toont meer dan 25 jaar ervaring op het hoogste niveau. De geboren Deventenaar stond aan het hoofd van clubs als Heracles Almelo, SC Heerenveen, Feyenoord en AZ, maar was ook terug te vinden bij Duitse clubs als FC Nürnberg en VfL Bochum. Op zijn palmares prijken onder andere een KNVB Beker met AZ en meer dan 70 wedstrijden in de Europa League. Een avontuur in 2019 bij het Australische Adelaide United werd door toedoen van de coronacrisis in het tweede seizoen vroegtijdig beëindigd, maar niet voordat hij ook met die club de nationale beker wist te veroveren.


Verbeek: ,,Na een aantal goede gesprekken de afgelopen periode ben ik overtuigd van de ambitie die Almere City FC heeft en wil ik graag de club vooruit helpen om die ambitie te verwezenlijken. De organisatie staat en de randvoorwaarden om te presteren zijn aanwezig. Ik kijk er naar uit om te beginnen!”

Technisch manager Teun Jacobs: ,,Gertjan staat voor een ultiem topsportklimaat en heeft bewezen dat hij talentvolle voetballers verder kan ontwikkelen. Wij zijn verheugd dat hij zich committeert aan de ambitie van Almere City FC. Wij zien vol vertrouwen uit naar de samenwerking.”

Bron en foto © Almere City FC