Home Nieuws Sport Nieuws Géén bier voor AZ-Hooligans

Géén bier voor AZ-Hooligans

Ruben van Bommel is komend seizoen in het AFAS stadion van Alkmaar te bewonderen © PlanetZone

Al 40 stadionverboden uitgedeeld

De voetbalvierhoek, bestaande uit AZ, politie, OM en gemeente, heeft voor de wedstrijd AZ – PSV diverse maatregelen aangekondigd. Zo zal er vóór en tijdens de wedstrijd geen alcohol verkocht worden op de Van der Bentribune, daar waar vele hooligans en de sfeervakken zich bevinden. Daarnaast zullen ook netten worden opgehangen bij de vakken W en X1 en het bezoekersvak. Dit meld AZ Alkmaar op hun website.

Aanleiding zijn de ongeregeldheden rond de wedstrijd AZ – West Ham United, vorige week donderdag in de halve finale’s van de Conference League. Diverse AZ-Hooligans braken een tussenhek open om zo bij de bezoekers van West Ham United te kunnen komen. Inmiddels zijn er al 40 stadionverboden uitgedeeld. Ook naar aanleiding van de tv uitzending Opsporing Verzocht eerder deze week. AZ sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen komen.

Reactie Robert Eenhoorn:

Robert Eenhoorn, Algemeen Directeur van AZ: “Het is jammer dat deze maatregelen genomen moeten worden, maar na de gebeurtenissen van afgelopen week kon dat niet anders meer. AZ is volledig gecommitteerd aan het goed, voorspoedig en vooral ook veilig laten verlopen van elke wedstrijd. We zijn ervan overtuigd dat het overgrote merendeel van onze supporters daar hetzelfde over denkt. Samen maken we er een mooie, sportieve afsluiting van het seizoen van.”

Bron: AZ Alkmaar Foto © PlanetZone