Home Nieuws Sport Nieuws Frank Kramer verantwoordelijk voor TSG academy

Frank Kramer verantwoordelijk voor TSG academy

_R2_0668.cr2 Zuzenhausen, 17.05.2018: SAP Interactive Data Space x TSG 1899 Hoffenheim Fotograf: Simon Hofmann/SAP

Frank Kramer neemt de nieuw gecreëerde functie van directeur jeugdontwikkeling bij TSG Hoffenheim over. In deze rol is de 51-jarige voetbalcoach verantwoordelijk voor de TSG-academie van de U23’s tot de kinderperspectiefteams en hun centra.
 

“We hebben de reputatie van TSG met zijn academie kunnen zien in de kwantiteit, maar vooral in de kwaliteit van de sollicitaties voor de functie, die voor het eerst werd geadverteerd”, legt algemeen directeur Jan Mayer uit, die samen met het hoofd van het betaald voetbal, Pirmin Schwegler, betrokken was bij de selectie van kandidaten voor TSG. Mayer spreekt van “een uitgebreid proces, aan het einde waarvan we er zeker van konden zijn dat we de beste kandidaat voor ons hadden gewonnen – en dat is Frank Kramer”.

De 51-jarige, geboren in Memmingen, is geen onbekende voor Hoffenheim: hij was van de zomer van 2011 tot het voorjaar van 2013 hoofdcoach van de TSG U23. In december 2012 nam Kramer het roer over als interim-coach van de Bundesliga-profs voor twee Bundesliga-wedstrijden. Gedurende deze tijd voltooide hij ook zijn opleiding tot voetbalcoach. Vervolgens werkte de vader van twee kinderen als hoofdtrainer bij de Duitse voetbalbond (U18 tot U20) en bij de voormalige Bundesliga-clubs Arminia Bielefeld en FC Schalke 04. Kramer deed in het seizoen 2019/20 ervaring op als hoofd van een grote jeugdopleiding bij RB Salzburg.

“Er wacht mij een enorm grote en spannende taak, die ik met veel plezier en enthousiasme zal aanpakken. Het is leuk om terug te zijn. De academie van TSG is een van de beste op het continent. Dit wordt niet in de laatste plaats gedocumenteerd door de enorm hoge permeabiliteit die al jaren bestaat”, zei Frank Kramer donderdag bij zijn presentatie in Hoffenheim. “Toch ben ik ervan overtuigd dat ik deze academie verder kan ontwikkelen.”

Bron en foto © TSG Hoffenheim 1899

Vorig artikelDuitse verdediger naar FC Utrecht
Volgend artikelDarren Buffonge op amateurbasis bij selectie FC Emmen
Ik ben de eigenaar van Planetzone