Home Nieuws Sport Nieuws FIFA verbindt sportieve sancties aan het dragen van de OneLove aanvoerdersband

FIFA verbindt sportieve sancties aan het dragen van de OneLove aanvoerdersband

© KNVB

De KNVB en de spelers van het Nederlands elftal willen met OneLove graag een positieve boodschap uitdragen, vóór verbinding en tegen alle vormen van discriminatie. Dat willen we op het WK samen doen met Engeland, Wales, België, Zwitserland, Duitsland en Denemarken.

De UEFA-werkgroep, waar de KNVB onderdeel van is, heeft FIFA op 19 september gevraagd om de OneLove-aanvoerdersband te omarmen. Vandaag, uren voor de eerste wedstrijd, is ons vanuit FIFA (officieel) duidelijk gemaakt dat de aanvoerder een gele kaart zal krijgen als hij de OneLove-aanvoerdersband draagt. We betreuren het ten zeerste dat het niet gelukt is om gezamenlijk tot een redelijke oplossing te komen.

Wij staan voor de OneLove-boodschap en blijven die uitdragen, maar onze eerste prioriteit op het WK is de wedstrijden winnen. Dan wil je niet dat de aanvoerder de wedstrijd begint met het krijgen van een gele kaart. Daarom hebben we met pijn in ons hart als UEFA-werkgroep, KNVB en als team moeten besluiten om af te zien van ons plan.

Zoals eerder aangekondigd, zou de KNVB een eventuele geldboete voor het dragen van de OneLove-aanvoerdersband hebben betaald, maar dat FIFA ons hiervoor op het veld wil straffen is nog nooit vertoond. Dit gaat in tegen de geest van onze sport die juist miljoenen mensen verbindt. Wij gaan de komende tijd samen met de andere betrokken landen kritisch kijken naar onze relatie met FIFA.

Bron en foto © KNVB