Home Nieuws Sport Nieuws FC Utrecht verliest van Bologna FC

FC Utrecht verliest van Bologna FC

Douvikas in actie tegen Bologna FC © PlanetZone

FC Utrecht heeft op sportcomplex Zoudenbalch zijn voorlaatste wedstrijd verloren van het Italiaanse Bologna FC. De Serie A club die zeven keer kampioen werd van Italië heeft enkele Nederlandse spelers in dienst waaronder Sam Beukema, Oussama El Azzouzi, Jerdy Schouten en Joshua Zirkzee. Laatstgenoemde speler wordt in verband gebracht bij Ajax en enkele Duitse clubs uit de Bundesliga 1. Een andere bekende speler die in Nederland actief was bij onder meer FC Twente is Marko Arnautovic . Sydney van Hooijdonk is officieel nog in dienst bij Bologna maar mag uitkijken naar een andere club en was vandaag ook niet aanwezig. Afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis bij SC Heerenveen waar hij 16 doelpunten maakte voor de Friezen.

De topscorer van de Eredivisie is, samen met de vertrokken PSV speler Xavi Simons red., Tasos Douvikas en speelt nog wel voor FC Utrecht maar de vraag is nog voor hoelang. Hij staat in de belangstelling van vele grote clubs maar een keuze is echter nog niet gevallen. Douvikas speelde één helft mee en kwam niet tot scoren. Eerste helft bleef ook doelpuntloos.

Daar kwam in de tweede helft verandering in. Anthony Descotte maatke in de 56e minuut de 1-0. De spits uit België knalde buiten het strafschopgebied de bal in de bovenhoek. De Nederlander Joshua Zirkzee maakte de 1-1 . Vier minuten later was het Lorenzo Di Silvestri die de eindstand op 1-2 bepaalde.