Home Nieuws Sport Nieuws FC Emmen presenteert oranje tenue voor Koningsdag

FC Emmen presenteert oranje tenue voor Koningsdag

© PlanetZone

FC Emmen heeft het speciale oranje tenue ter ere van Koningsdag gepresenteerd. Op zaterdag 27 april viert koning Willem-Alexander zijn verjaardag in Emmen en daarom verschijnen de spelers van FC Emmen op vrijdag 12 april thuis tegen MVV in het oranje aan
de aftrap. Het shirt is nu al een groot succes, al voor de presentatie is ruim de helft van alle beschikbare shirts verkocht in de voorverkoop.

De club presenteert het oranje tenue met een fotoshoot waarbij een hoofdrol is weggelegd voor FC Emmen-aanvaller Joey Konings. Het tenue is uiteraard voornamelijk oranje en heeft blauwe accenten. Daarnaast zijn er verschillende ‘doedels’ op het shirt te zien: eenvoudige tekeningetjes van dingen gerelateerd aan Emmen.

FC Emmen – MVV
De wedstrijd FC Emmen – MVV zal helemaal in het teken staan van Koningsdag in Emmen. Tijdens de opkomst van de spelers zullen er meerdere oranje sfeeracties plaatsvinden op de tribunes, de club organiseert heuse Koningsspelen op het #HIERKOMIKWEG-plein
voorafgaand aan de wedstrijd en natuurlijk wordt de oranje vlag gehesen bij het stadion. Ook zal er andere oranje FC Emmen-merchandise verkrijgbaar zijn.

Hoewel het tenue nu pas bekendgemaakt is, hebben supporters al sinds februari de kans gehad om het shirt in de voorverkoop te bestellen. Dat hebben ze massaal gedaan, waardoor al meer dan de helft van de beschikbare shirts is uitverkocht. De nu al bestelde shirts vallen uiterlijk volgende week op de mat. De shirts die nu nog in de verkoop gaan, zijn dus de laatste shirts.

Mijn Koning
Samen met de gemeente Emmen is FC Emmen ook op zoek naar een andere ‘koning’ dan Willem-Alexander; naar mensen in de regio die door anderen als een echte koning worden gezien, bijvoorbeeld omdat ze altijd belangeloos voor een ander klaarstaan. Die koning zal door onder andere FC Emmen en de gemeente Emmen in het zonnetje worden gezet.

Bron en foto © PlanetZone