Home Nieuws Sport Nieuws FC Bayern haalt Vincent Kompany binnen als nieuwe coach

FC Bayern haalt Vincent Kompany binnen als nieuwe coach

Vincent Kompany © FC Bayern München

FC Bayern heeft Vincent Kompany bevestigd als nieuwe hoofdtrainer. De 38-jarige heeft een contract getekend bij de Duitse recordkampioen tot en met 30 juni 2027. De voormalige Belgische international leidde voor het laatst de Engelse Premier League-club Burnley.

Jan-Christian Dreesen, CEO van FC Bayern:  “Wij bij de club zijn het er allemaal over eens dat Vincent Kompany de juiste coach is voor FC Bayern en we kijken er erg naar uit om met hem samen te werken. Max Eberl en Christoph Freund hebben onvermoeibaar en nauwgezet gewerkt om een coach die FC Bayern naar succes zal leiden en de club zal blijven ontwikkelen met nieuwe ideeën. Vincent Kompany vertegenwoordigt precies de saamhorigheid en teamgeest die we nodig hebben.”

FC Bayern-bestuurslid voor sport Max Eberl:  “We zijn erg blij dat we Vincent Kompany bij FC Bayern hebben gehaald. In onze gesprekken met hem zaten we meteen op één lijn. Hij liet ons duidelijk zien hoezeer de baan bij FC Bayern hem aanspreekt en dat hij deze graag op zich wil nemen. Vincent Kompany heeft honger en haalt alles op tafel: als speler was hij al een leidende figuur in het internationale topvoetbal en loopt hij ook als coach voorop. Wij zouden graag weer meer continuïteit in deze functie zien. Samen met hem willen we veel bereiken bij FC Bayern – en natuurlijk samen succesvol zijn.”

Bron en foto © FC Bayern München