Home Nieuws Sport Nieuws Eredivisie-topscorer Georgios Giakoumakis neemt Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst

Eredivisie-topscorer Georgios Giakoumakis neemt Willy van der Kuijlen-trofee in ontvangst

Georgios Giakoumakis werd afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie. Hij leverde een uitzonderlijke prestatie door in het seizoen waarin zijn club degradeerde, in totaal 26 competitiedoelpunten te maken voor VVV-Venlo. Hij bleef daarmee spelers als Donyell Malen (PSV) en Steven Berghuis (Feyenoord) ruim voor.

De Griek had het vizier op scherp staan in het afgelopen Eredivisieseizoen. Voor de 26 doelpunten die Giakoumakis scoorde, had hij ‘maar’ dertig Eredivisieduels nodig. Een moyenne van één goal per 99 minuten. Giakoumakis scoorde tegen 12 van de 16 teams waartegen hij in actie kwam: 18 keer met rechts, 4 keer met links en 4 keer met het hoofd. Hij presteerde het om tijdens twee competitiewedstrijden vier keer in één wedstrijd te scoren. Hij maakte in totaal drie hattricks tijdens het seizoen. Daarnaast trof hij ook in de beker nog drie maal doel.

© VVV Venlo

Giakoumakis is de eerste Eredivisietopscorer in Venlose dienst, de eerste topschutter van Nederland bij een club buiten de top 11 en de eerste Griekse topscorer sinds 1998. (Nikos Machlas red.)

Georgios Giakoumakis ontving voor zijn topscorerschap woensdag 7 juli jl. de allereerste Willy van der Kuijlen-trofee uit handen van Nelly van der Kuijlen, de weduwe van Willy, en zoon Mark van der Kuijlen. De topscorer aller tijden van de Eredivisie overleed enkele maanden geleden. Kort na zijn overlijden besloot de Eredivisie CV om aan de topscorer van de Eredivisie voortaan de Willy van der Kuijlen-trofee uit te reiken. De trofee is een replica van zijn standbeeld naast het Philips Stadion.

Georgios Giakoumakis hierover: “Het is een ongelofelijke eer om deze prachtige trofee in ontvangst te mogen nemen. En dan ook nog uit handen van de familie van Willy van der Kuijlen zelf. Uiteraard draag ik de trofee op aan de gehele ploeg. Want zonder hen had ik hier niet gestaan. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik in staat werd gesteld om deze prestatie te leveren. Daar ben ik hen erg dankbaar voor. Ik heb er overigens wel ook een heel erg dubbel gevoel bij, want liever had ik met VVV-Venlo nog in de Eredivisie gestaan. Dat heeft helaas niet zo mogen zijn en dat doet me nog steeds erg veel pijn.”

Beeld: V.l.n.r. Nelly van der Kuijlen, Georgios Giakoumakis en Marc van der Kuijlen.

Bron en foto © VVV Venlo