Home Nieuws Sport Nieuws EK-selectie van Jong Oranje is bekend; Brobbey debuteert

EK-selectie van Jong Oranje is bekend; Brobbey debuteert

De EK-selectie van Jong Oranje voor het EK 2021 in Hongarije en Slovenië is bekend. Jong Oranje-coach Erwin van de Looi heeft 23 spelers geselecteerd. Voor Ajax-spits Brian Brobbey is het voor het eerst dat hij bij de definitieve selectie van Jong Oranje zit.

De EK-selectie bestaat uit de volgende 23 spelers:

Brian Brobbey (Ajax), Kjell Scherpen (Ajax), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Dani de Wit (AZ), Myron Boadu (AZ), Teun Koopmeiners (AZ), Noa Lang (Club Brugge), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Justin Bijlow (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Sven Botman (LOSC Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Cody Gakpo (PSV), Jordan Teze (PSV), Justin Kluivert (RB Leipzig), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Danilho Doekhi (Vitesse) en Ludovit Reis (VFL Osnabrück).

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi over het samenstellen van de EK-selectie: ‘We hebben een erg mooie selectie kunnen samenstellen. Zoals altijd hebben we de selectie in goed overleg met de technische staf van het Nederlands Elftal samengesteld. Het Nederlands Elftal blijft natuurlijk altijd leidend, maar het is erg prettig dat we goed met elkaar hebben kunnen meedenken. Bij het maken van onze selectie hebben we op een aantal posities lastige knopen moeten doorhakken. Dit was zeker geen gemakkelijke klus. Door de korte voorbereidingstijd op het EK hebben spelers die bekend zijn met de speelwijze en werkwijze van Jong Oranje de voorkeur. Verder hebben we ook intensief contact gehad met clubs over de fitheid van spelers. We spelen namelijk drie wedstrijden in zeven dagen en hiervoor hebben we fitte spelers nodig. Met zo goed als geen voorbereiding hebben we simpelweg niet de luxe om te veel ‘nieuwe’ spelers in te passen in ons team of om niet-wedstrijdfitte spelers op te trainen. Al met al denk ik dat we met een prima selectie aan een mooi EK kunnen beginnen.’

Jong Oranje plaatste zich in een EK-kwalificatiegroep met onder andere Portugal en Noorwegen als groepshoofd voor hun eerste EK sinds 2013. In maart speelt Jong Oranje in de groepsfase van het EK tegen achtereenvolgens Roemenië, Duitsland en Hongarije. De wedstrijd tegen Roemenië wordt gespeeld op woensdag 24 maart om 21.00 uur in de Bozsik Aréna in Budapest. De tweede wedstrijd, tegen Duitsland, speelt Jong Oranje op zaterdag 27 maart om 21.00 uur in Aréna Sóstó in het Hongaarse Székesfehérvár. De groepsfase van het EK wordt afgesloten met een wedstrijd tegen thuisland Hongarije op dinsdag 30 maart. Deze wedstrijd is om 18.00 uur en wordt eveneens gespeeld in Aréna Sóstó in Székesfehérvár. Als Jong Oranje eerste of tweede wordt in de groep, plaatst het team zich voor de kwartfinale van het EK. De kwartfinales, halve finales en finale worden van 31 mei tot 6 juni gespeeld in Hongarije en Slovenië.

Wedstrijdprogramma Jong Oranje op EK 2021

Woensdag 24 maart om 21.00 uur, Jong Roemenië – Jong Oranje, Bozsik Aréna in Budapest

Zaterdag 27 maart om 21.00 uur, Jong Duitsland – Jong Oranje, Aréna Sóstó in Székesfehérvár

Dinsdag 30 maart om 18.00 uur, Jong Oranje – Jong Hongarije, Aréna Sóstó in Székesfehérvár

EK 2021 in Hongarije en Slovenië

De UEFA heeft de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar gewijzigd ten opzichte van eerdere edities. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is opgeknipt in twee delen. De groepsfase van het EK 2021 is van 24 maart tot en met 31 maart en de finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden. Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021. Aan de groepsfase van het EK 2021 in maart doen zestien landen mee. In de finaleronde beginnen acht landen op 31 mei aan de kwartfinales. De halve finales worden gespeeld op 3 juni en de finale is op 6 juni in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De UEFA heeft bepaald dat de landen die zich plaatsen voor de finaleronde in mei/juni hieraan voorafgaande een nieuwe EK-selectie mogen samenstellen.

Bron © KNVB

Vorig artikelHet levensverhaal van André Hazes in nieuwe vierdelige documentaire Kleine Jongen
Volgend artikelDuitse hitmachine Scooter op 24 maart 2022 naar Ziggo Dome voor grootste show in Nederland ooit
Ik ben de eigenaar van Planetzone