Home Nieuws Sport Nieuws EK 2022 Nederland tegen zweden, Rusland en Zwitserland

EK 2022 Nederland tegen zweden, Rusland en Zwitserland

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 28: Sarina Wiegman, Head Coach of England looks on after bringing out the UEFA Women's Euro trophy out on to the stage during the UEFA Women's EURO 2022 Final Draw Ceremony on October 28, 2021 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey - UEFA/UEFA via Getty Images)

Titelverdediger Nederland speelt op het uitgestelde EK dat nu in 2022 zal plaatsvinden in Engeland tegen de nummer 2 van de wereldranglijst Zweden en daarnaast tegen Rusland en Zwitserland.

In 2017 werden de Oranje dames Europees Kampioen in eigen land met toenmalig coach Sarina Wiegman, die nu hoofdcoach is van gastland Engeland.

Nederland speelt op zaterdag 9 juli in Groep C in Sheffield gelijk tegen de moeilijkste tegenstander: Zweden, dat tijdens het EK van 2017 en het WK van 2019 verloor van de leeuwinnen.

Op woensdag 13 juli wordt er in Leigh gespeeld tegen Zwitserland waarna op zondag 17 juli in Sheffield de laatste wedstrijd in de groep tegen Rusland wordt gespeeld.

Het EK begint in Manchester op woensdag 6 juli met de wedstrijd Engeland tegen Oostenrijk. De finale vindt plaats op zondag 31 juli in het Wembley stadion te Londen.

Bron en foto © UEFA