Home Nieuws Sport Nieuws E_Oranje plaatst zich voor de FIFAe Nations Cup

E_Oranje plaatst zich voor de FIFAe Nations Cup

© FIFA

E_Oranje heeft zich geplaatst voor de FIFAe Nations Cup, het (digitale) WK FIFA 22, in Kopenhagen. In de KPN E_Room op de KNVB Campus in Zeist reikten esporters Manuel Bachoore, Dani Visser en Levi de Weerd tijdens het online kwalificatietoernooi tot de halve finale, ruim voldoende voor plaatsing. De FIFAe Nations Cup wordt van 27 tot en met 31 juli gespeeld in Kopenhagen.

Tijdens het kwalificatietoernooi maakten dit weekend twintig landen uit welke elf er namens Europa gaan meedoen aan de FIFAe Nations Cup. Een kwalificatietoernooi waar de winnaar aansprak kon maken op een prijzenbonus van 14.000 dollar, bijna 13.500 euro. In de groepsfase, verdeeld over twee dagen, liet E_Oranje in een zware groep Duitsland, Portugal, Polen en Finland ongeslagen achter zich. In de achtste finale en kwartfinale was het team van E_Bondscoach Koen Weijland vervolgens te sterk voor respectievelijk Hongarije en Schotland, waarmee plaatsing voor het WK een zekerheid was. In de halve finale eindigde het kwalificatietoernooi voor E_Oranje met uitschakeling door Portugal.

‘Absolute wereldtop

“Dankzij de kwaliteit die deze jongens opnieuw hebben weten te etaleren, hebben we ons ook dit jaar gekwalificeerd voor de FIFAe Nations Cup”, jubelt E_Bondscoach Weijland. “Dani, Levi en Manu hebben zich alle drie geplaatst voor de Club World Cup en nu mogen ze zich ook opmaken voor dit digitale WK voor landenteams. Dat toont aan dat we met dit team tot de absolute wereldtop behoren. Vorige jaar ging de FIFAe Nations Cup helaas niet door, dit jaar zijn we er helemaal klaar voor. We gaan ons voorbereiden en hopen eind juli hoge ogen te gooien op dit unieke event in Kopenhagen.”

Tijdens de FIFAe Nations Cup in Kopenhagen strijden de beste 24 landen uit de hele wereld tegen elkaar om de felbegeerde WK-titel. Ook in 2021 plaatste E_Oranje zich voor dit digitale toernooi, maar dankzij de coronapandemie moest dit toernooi toen worden afgeblazen. De editie van 2022 wordt het grootste digitale e-sports-evenement ooit georganiseerd, met live publiek en miljoenen kijkers over de hele wereld.

Prijzengeld

E_Oranje speelt op de FIFAe Nations Cup niet alleen voor de WK-titel. De FIFA heeft een prijzengeld van 400.000 dollar bekend gemaakt, bijna 380.000 euro. Dit is het hoogste bedrag dat de FIFA ooit aan een digitaal evenement beschikbaar heeft gesteld.

Bron: KNVB © FIFA

Vorig artikelNigeriaan Ishaq Abdulrazak naar RSC Anderlecht
Volgend artikelDe Grootste Vrijmibo van Nederland door Qmusic-dj’s Tom & Bram
Ik ben de eigenaar van Planetzone