Home Nieuws Sport Nieuws Dirk Kuijt promoveert met Beerschot naar hoogtste niveau

Dirk Kuijt promoveert met Beerschot naar hoogtste niveau

© PlanetZone

Het is coach Dirk Kuijt gelukt om met de Belgische club Beerschot te promoveren naar de Jupiler Pro League, het hoogste niveau van België. De tweede club uit Antwerpen won zondag bij KV Oostende met 1-2 door doelpunten van Thibaud Verlinden en Wright-Phillips

Met nog twee wedstrijden te gaan is Beerschot al zeker van de eerste of de tweede plaats in de Challenger Pro League dat recht geeft op promotie. Om kampioen te worden moet het in ieder geval één van de twee wedstrijden winnen. Komende zondag uit tegen SK Beveren of een week later (vrijdag) thuis tegen Patro Eisden.

Beerschot mag komend seizoen weer tegen stadsgenoot en rivaal Antwerp FC spelen op het hoogste niveau © PlanetZone

Dirk Kuijt werd eind december aangesteld als de nieuwe coach van Beerschot, hij volgde de Oostenrijker Andreas Wieland op die zijn contract liet ontbinden om technich directeur te worden bij LASK Linz. Kuijt zat sinds november 2022 zonder club nadat hij binnen 5 maanden werd ontslagen bij ADO Den Haag.

Als speler kwam Kuijt uit voor onder meer FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe. De 104-voudig international werd landskampioen met Feyenoord en Fenerbahçe en haalde met Liverpool de finale van de Champions League.

Bron: Beerschot Foto © PlanetZone