Home Nieuws Sport Nieuws Dick Schreuder naar Spaanse CD Castellon

Dick Schreuder naar Spaanse CD Castellon

Dick Schreuder als trainer van PEC Zwolle © PlanetZone

Dick schreuder stapt per direct op bij promovendus PEC Zwolle, dat juist vandaag zou beginnen met de eerste training, en gaat aan de slag bij Spaanse derde divisie club CD Castellon. Hij neemt assistent Johan Plat mee.

CD Castellon heeft sinds vorig jaar een nieuwe eigenaar, pokerspeler Haralabos Voulgaris , die grootste plannen heeft met de club, terugkeren naar de Primera Divsion. Afgelopen seizoen miste het op een haar na promotie naar de Seguna Division

Dick Schreuder, die nog een contract had voor twee seizoenen bij PEC Zwolle, bleef in de belangstelling staan van andere clubs maar bleef Zwolle trouw, tot vandaag.

Technisch directeur Marcel Boudesteyn reageert op het vertrek: ,,Toen Dick in 2021 hier binnenkwam was er een hele duidelijke doelstelling. Zorgen dat PEC Zwolle behouden zou blijven voor de Eredivisie óf, bij degradatie, zo snel mogelijk terugkeren. Het was ontzettend knap dat het Dick en zijn trainersstaf nog bijna lukte om PEC Zwolle in de Eredivisie te houden, maar toen hij tekende wisten wij dat degradatie ook een heel reëel scenario zou zijn. Na het onvermijdelijke heeft Dick in rap tempo met een gemêleerd team van jonge onervaren en oudere ervaren spelers een prachtig team gesmeed. Met de daaruit voortvloeiende promotie als absoluut hoogtepunt. Ook de spelersgroep heeft een sterke ontwikkeling doorgemaakt en het individu is sterker geworden. Dick had nog een contract tot medio 2025. Die periode hadden we graag volgemaakt, maar de interesse van clubs uit binnen- en buitenland was al die tijd groot. Het siert Dick dat hij de voorbije maanden is gebleven en samen met zijn team PEC Zwolle heeft teruggebracht naar de Eredivisie. Het is ontzettend jammer dat hij ons nu gaat verlaten, maar ook dat hoort bij de voetballerij. Ik wens Dick en ook Johan veel succes voor de toekomst en dank hen voor bewezen diensten.”

Dick Schreuder werd gisteren nog uitgeroepen tot trainer van het jaar van de keuken Kampioen Divisie

Bron: PRC Zwolle Foto © PlanetZone