Home Nieuws Sport Nieuws Definitieve EK-selectie Jong Oranje voor knock-outfase; Rensch maakt debuut

Definitieve EK-selectie Jong Oranje voor knock-outfase; Rensch maakt debuut

© KNVB

De definitieve EK-selectie van Jong Oranje voor de knock-outfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië is bekend. Devyne Rensch van Ajax is de enige debutant in de definitieve selectie van Jong Oranje-coach Erwin van de Looi. Calvin Stengs (AZ) en Azor Matusiwa (FC Groningen) maakten tijdens de groepsfase van het EK in maart nog geen deel uit van de EK-selectie. Jong Oranje speelt op maandag 31 mei de kwartfinale van het EK tegen Jong Frankrijk. De wedstrijd begint om 18.00 uur en wordt gespeeld in de Bozsik Aréna in Budapest.

De 23-koppige EK-selectie bestaat uit de volgende spelers:

Brian Brobbey (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Kjell Scherpen (Ajax), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Perr Schuurs (Ajax), Calvin Stengs (AZ), Dani de Wit (AZ), Myron Boadu (AZ), Noa Lang (Club Brugge), Azor Matusiwa (FC Groningen), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Justin Bijlow (Feyenoord), Tyrell Malacia (Feyenoord), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Sven Botman (LOSC Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Jordan Teze (PSV), Justin Kluivert (RB Leipzig), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Danilho Doekhi (Vitesse) en Ludovit Reis (VFL Osnabrück).

Jong Oranje-coach Erwin van de Looi over het EK en de EK-selectie: “Er wacht ons op maandag 31 mei een echte uitdaging. Met Frankrijk treffen we in de kwartfinale van het EK een absolute Europese grootmacht. Ondanks dat er nu een aantal sterkhouders bij het Nederlands elftal zit, denk ik nog steeds dat onze selectie sterk genoeg is om mee te blijven strijden om de prijzen. Wel zullen we dan dus eerst langs Frankrijk moeten en hier ligt voorlopig ook onze focus. Het is helaas zo dat de spelers die nu in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal zitten, en die nog de leeftijd hebben om voor Jong Oranje uit te komen, er niet bij zullen zijn op ons EK. Dit is omdat het Nederlands elftal de definitieve selectie pas bekendmaakt nadat wij onze lijst moeten indienen bij de UEFA. Dit is jammer voor ons, maar het is niet anders. Het Nederlands elftal is leidend ten opzichte van Jong Oranje en zoals altijd is ook dit in goed overleg gegaan met de technische staf van Oranje. Aanstaande maandag beginnen we met de voorbereiding op het EK en we hopen de goede weg die we, na de twee gelijke spelen tegen Roemenië en Duitsland, in de derde wedstrijd tegen Hongarije (6-1) zijn ingeslagen, tegen Frankrijk voort te zetten. Dan kan het een mooi begin van een Nederlandse sportzomer worden.”

Jong Oranje plaatste zich in maart in een EK-groep met Roemenië, Duitsland en Hongarije als groepshoofd voor de kwartfinale van het EK. Als Jong Oranje de kwartfinale van Frankrijk weet te winnen, dan speelt het team van Erwin van de Looi tegen de winnaar van het duel tussen Denemarken en Duitsland. Deze wedstrijd wordt op woensdag 3 juni om 21.00 uur gespeeld in Aréna Sóstó in Székesfehérvár. Als Nederland de finale van het EK onder 21 weet te behalen, dan speelt het de finale op 6 juni om 21.00 uur in de Stadion Stožice in de Sloveense hoofdstad Ljubljana. De mogelijke tegenstander in de finale is Spanje, Kroatië, Portugal of Italië.

Mogelijk* wedstrijdprogramma Jong Oranje op EK 2021

Maandag 31 mei om 18.00 uur, Jong Oranje – Jong Frankrijk, Bozsik Aréna in Budapest

*Donderdag 3 juni om 21.00 uur, Jong Oranje – Jong Denemarken/Jong Duitsland, Aréna Sóstó in Székesfehérvár

*Zondag 6 juni om 21.00 uur, Jong Oranje – Jong Spanje/Jong Kroatië/Jong Portugal/Jong Italië, Stadion Stožice in Ljubljana

Bron en foto © KNVB

Vorig artikelDit was De Strafste Schooldag 2021
Volgend artikel[video] VRT-archief lost Sherlock Holmes-mysterie op
Ik ben de eigenaar van Planetzone