Home Nieuws Sport Nieuws Clarence Seedorf beoogd lid RvC

Clarence Seedorf beoogd lid RvC

Clarence Seedorf © KNVB

Clarence Seedorf wordt door de Raad van Commissarissen Betaald Voetbal van de KNVB voorgedragen als commissaris. Binnen de RvC was een vacature ontstaan na het vertrek van Han Berger, die voetbaltechnisch adviseur bij de KNVB is geworden. De Algemene Vergadering Betaald Voetbal benoemt de leden van de RvC. De eerstvolgende keer dat die vergadering bijeenkomt is op 27 juni.

Clarence Seedorf: “Ik dank de KNVB en de RvC voor het vertrouwen en de waardering. Als commissaris kan ik mijn kennis en ervaring delen met mijn collega’s binnen de KNVB met als doel positief bij te dragen aan het spel waar we allemaal zoveel van houden.”

Jan Albers, voorzitter van de RvC, is blij met de kandidatuur van Seedorf: “Het is mooi om te zien dat oud-spelers van grote naam zich willen inzetten voor het Nederlandse voetbal. Zijn eerste prioriteit binnen de RvC ligt natuurlijk op het voetbaltechnische vlak. We kennen Clarence echter niet alleen als een geweldige speler, maar ook als een maatschappelijk betrokken mens, iemand die verder kijkt dan alleen zijn eigen wereld. Juist in een rol als commissaris is dat erg waardevol. We kijken uit naar de samenwerking met Clarence.”

Seedorf is één van de meest succesvolle spelers uit de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Hij won vier keer de Champions League en speelde 87 keer voor het Nederlands elftal. Daarmee speelde hij op drie EK’s en op het WK van 1998, waar Oranje de halve finale haalde. Ook was hij coach van onder meer AC Milan en Kameroen.

Bron en foto © KNVB

Vorig artikel[Video] Dit was De Merx, Berghem Carnaval 2023
Volgend artikelDerde en laatste seizoen van jeugdserie Flexe gasten
Ik ben de eigenaar van Planetzone