Home Nieuws Sport Nieuws City-talent Stevanovic voor twee seizoenen naar Fryslân

City-talent Stevanovic voor twee seizoenen naar Fryslân

Filip Stevanovic is de komende twee seizoenen speler van sc Heerenveen. De Servische aanvaller (18) komt op huurbasis over van Premier League-kampioen Manchester City. De jeugdinternational kan op beide vleugels uit de voeten.

Stevanovic doorliep de jeugdopleiding van Partizan Belgrado en maakte in 2018 als 16-jarige zijn debuut voor de Servische topclub. Begin dit jaar nam Manchester City de jonge aanvaller over. De kampioen van Engeland koos ervoor om het talent nog een halfjaar in Belgrado te laten rijpen. Daar kwam Stevanovic in totaal tot 72 officiële wedstrijden op het hoogste niveau en drie interlands met Servië Onder 21.

Goede individuele actie
Met de komst van Stevanovic heeft sc Heerenveen de gewenste aanvallende versterking op de vleugels binnen. Technisch manager Ferry de Haan is verheugd dat zowel de Serviër als Manchester City heeft gekozen voor een verhuurperiode aan sc Heerenveen.

“Filip staat bekend als een van de grotere talenten van Servië”, zegt De Haan. “Zowel hij als City heeft een goed gevoel bij een verhuur van twee seizoenen aan onze club. Filip is een doelgerichte aanvaller met overzicht en een goede individuele actie. Zijn komst zorgt aanvallend voor meer mogelijkheden en een gezonde concurrentie met de andere buitenspelers in onze selectie.”

Tewerkstellingsvergunning
Stevanovic is al in Heerenveen geweest voor de medische keuring. De aanvaller wacht nu in Belgrado op een tewerkstellingsvergunning. Zodra deze is afgegeven, reist hij terug naar Nederland en zal Stevanovic ook aan de pers worden gepresenteerd.

Bron en foto © SC Heerenveen

Vorig artikelVaccinatiebewijs wordt twee weken na volledige vaccinatie verstrekt
Volgend artikel‘Jerusalema’ favoriete zomerhit van 2021
Ik ben de eigenaar van Planetzone