Home Nieuws Sport Nieuws Chelsea neemt afscheid van Potter

Chelsea neemt afscheid van Potter

© Chelsea

Chelsea heeft Graham Potter ontslagen wegens teleurstellende resultaten. Afgelopen weekend verloor het met 2-0 van Aston Villa en staan slechts elfde in de Premier League. Potter, die afgelopen september weggehaald werd bij Brighton & Hove Albion als opvolger van Thomas Tuchel, won met de club uit Londen slechts twaalf van zijn 31 wedstrijden als coach van Chelsea.

Chelsea gaf dit seizoen maar liefst 612 miljoen uit aan nieuwe spelers, waaronder de komst van Noni Madueke maar tot een succes is het allesbehalve.

Bruno Saltor neemt de taken voorlopig over van Potter. Julian Nagelsmann, die onlangs werd ontslagen bij Bayern München wordt genoemd als opvolger.

Chelsea krijgt komende dinsdag Liverpool op bezoek en is nog in de race in de Champions League waar het op moet nemen tegen de titelverdiger Reeal Madrid.

Eerder vandaag werd ook Brendan Rodgers ontslagen bij Leicester City, de nummer negentien van de Premier League, waarmee twaalf van de twintig clubs nu al hun trainer hebben ontslagen dit seizoen. Vorige week werd ook Antonio Conte al ontslagen bij Tottenham Hotspur.

Al twaalf trainers ontslagen in Premier League dit seizoen
Scott Parker (Bournemouth)
Thomas Tuchel (Chelsea)
Bruno Lage (Wolverhampton Wanderers)
Steven Gerrard (Aston Villa)
Ralph Hasenhüttl (Southampton)
Frank Lampard (Everton)
Jesse March (Leeds United)
Nathan Jones (Southampton)
Patrick Vieira (Crystal Palace)
Antonio Conte (Tottenham Hotspur)
Brendan Rodgers (Leicester City)
Graham Potter (Chelsea)