Home Nieuws Sport Nieuws Björn Kuipers scheidsrechter UEFA EURO 2020-finale

Björn Kuipers scheidsrechter UEFA EURO 2020-finale

De UEFA Scheidsrechterscommissie heeft bekend gemaakt dat Björn Kuipers uit Nederland de UEFA EURO 2020-finale tussen Italië en Engeland zal fluiten, die op zondag 11 juli om 20.00 uur lokale tijd (21.00 CET) wordt gespeeld in het Wembley Stadium in Londen, Verenigd Koninkrijk.

De 48-jarige Nederlander, sinds 2006 internationaal scheidsrechter, wordt de eerste scheidsrechter uit Nederland die een UEFA EURO-finale leidt. Het wordt zijn zevende UEFA-competitiefinale, nadat hij eerder de UEFA Europa League-finale van 2018 tussen Olympique de Marseille en Club Atlético de Madrid floot; de 2014 UEFA Champions League-finale tussen Real Madrid CF en Club Atlético de Madrid; de UEFA Europa League-finale 2013 tussen SL Benfica en Chelsea FC; de UEFA Super Cup-wedstrijd van 2011 tussen FC Barcelona en FC Porto; de 2009 UEFA Under-21 European Championship-finale tussen Duitsland en Engeland; en de finale van het EK Onder-17 Kampioenschap 2006 tussen Tsjechië en Rusland.

Kuipers maakte deel uit van het scheidsrechtersteam bij UEFA EURO 2012, het WK 2014 in Brazilië, UEFA EURO 2016 en het WK 2018 in Rusland.

Op het EURO-eindtoernooi van dit jaar floot hij twee wedstrijden in de groepsfase: Denemarken – België en Slowakije – Spanje, en de kwartfinale tussen Tsjechië en Denemarken. Hij werd ook aangesteld als vierde official voor de groepswedstrijd tussen Engeland en Kroatië.

Björn Kuipers wordt zondag tijdens de finale vergezeld door de Nederlandse assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, terwijl Carlos Del Cerro Grande (Spanje) de vierde official wordt. De rol van video-assistent-scheidsrechter (VAR) is toegewezen aan Bastian Dankert (Duitsland), en hij wordt vergezeld door Pol van Boekel (Nederland), Christian Gittelmann en Marco Fritz (beiden Duitsland). Juan Carlos Yuste Jiménez (Spanje) vervolledigt de line-up als assistent-reservescheidsrechter.

Scheidsrechters team:

Referee: Björn Kuipers (Netherlands)

Assistants: Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (beide Netherlands)

Fourth official: Carlos Del Cerro Grande (Spain)

Reserve Assistant Referee: Juan Carlos Yuste Jiménez (Spain)

Video Assistant Referee: Bastian Dankert (Germany)

VAR Assistants: Pol van Boekel (Netherlands), Christian Gittelmann, Marco Fritz (Germany)

Bron © UEFA Foto © Adidas