Home Nieuws Sport Nieuws AZ-trio debuteert in definitieve selectie Jong Oranje

AZ-trio debuteert in definitieve selectie Jong Oranje

© KNVB

Ernest Poku, Myron van Brederode en Rome-Jayden Owuso-Oduro zitten bij de definitieve selectie van Jong Oranje voor de EK-kwalificatiewedstrijden in oktober. Het AZ-trio debuteert in het team van Michael Reiziger en mag zich gaan opmaken voor de uitwedstrijden tegen Georgië en Gibraltar.

Het team van Reiziger gaat in een groep met Zweden, Georgië, Noord-Macedonië, Moldavië en Gibraltar kwalificatie proberen af te dwingen voor het EK 2025 in Slowakije. In september won Jong Oranje van Moldavië en Noord-Macedonië en gaat op dit moment aan de leiding in de groep.Op 12 oktober begint Jong Oranje begint om 16.00 uur met een uitwedstrijd tegen Georgië. Op dinsdag 17 oktober om 17.30 uur speelt het team van Reiziger uit tegen Gibraltar.

De definitieve selectie bestaat uit:

Tyrese Asante (ADO Den Haag), Anass Salah-Eddine (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Jorrel Hato (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Ernest Poku (AZ), Myron van Brederode (AZ), Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ), Ruben van Bommel (AZ), Ian Maatsen (Chelsea FC), Bjorn Meijer (Club Brugge), Finn van Breemen (FC Basel), Youri Regeer (FC Twente), Calvin Raatsie (FC Utrecht), Ryan Flamingo (FC Utrecht), Calvin Twigt (FC Volendam), Dani van den Heuvel (Leeds United FC), Rav van den Berg (Middlesbrough FC), Dirk Proper (N.E.C.), Sontje Hansen (N.E.C.), Noah Ohio (Royal Standard de Liège), Fedde de Jong (SC Cambuur) en Million Manhoef (Vitesse).

Spelers die na 1 januari 2002 geboren zijn komen in aanmerking om opgeroepen te worden voor Jong Oranje.

Wedstrijdprogramma in 2023:

Oktober 2023:

Donderdag 12 oktober; Georgië – Nederland; Batumi Stadium, Batumi; 16.00 uur.

Dinsdag 17 oktober; Gibraltar – Nederland; Victoria Stadium, Gibraltar; 17.30 uur.

November 2023:

Donderdag 16 november; Nederland – Gibraltar; Yanmar Stadion, Almere; 20.00 uur.

Maandag 20 november; Zweden – Nederland; Boras Arena, Boras; 18.00 uur.

*aftraptijden zijn in Nederlandse tijd.

EK 2025 in Slowakije

Slowakije organiseert het EK 2025. Het toernooi wordt in de zomer van 2025 gehouden. Aan het eindtoernooi doen zestien landen mee, waarbij Slowakije als gastland automatisch gekwalificeerd is. Aan de EK-kwalificatie doen 52 landen mee die verdeeld worden in zeven poules van zes en twee poules van vijf. De groepswinnaars en de drie beste nummers twee, gemeten over alle negen groepen, plaatsen zich direct voor het EK 2025. De overige zes beste nummers twee maken via een play-off ook nog kans op de resterende drie EK-tickets.

Bron en foto © KNVB