Home Nieuws Sport Nieuws Aslak Fonn Witry tekent bij AZ

Aslak Fonn Witry tekent bij AZ

Aslak Fonn Witry heeft maandag zijn handtekening gezet onder een vijfjarig AZ-contract, tot medio 2026. De rechtsback komt per direct over van het Zweedse Djurgårdens IF.

Landstitel

De 25-jarige Witry is geboren in het Noorse Trondheim. Via de jeugdopleiding van Rosenborg BK, maakte hij zijn competitiedebuut in het betaald voetbal bij het eveneens Noorse Ranheim. Na vier seizoenen bij de ploeg uit zijn geboortestad, maakte de vleugelverdediger in 2019 de overstap naar Djurgårdens IF. In zijn debuutjaar veroverde hij met de Zweedse ploeg direct de landstitel. Bij AZ gaat de rechtsback spelen met rugnummer 15.

Witry: ’Perfecte stap’

Witry is verheugd met zijn overstap: “AZ staat heel goed bekend in Scandinavië. Ik heb geen moment getwijfeld om voor AZ te kiezen. Ik ben dan ook trots om vanaf vandaag onderdeel uit te maken van de club. Voor mijn ontwikkeling is dit een perfecte stap.”

Huiberts: ‘Kwalitatief dubbel bezet’

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts: “We wilden onszelf graag versterken met een rechtsback. Met de komst van Aslak zijn alle posities in de verdediging weer kwalitatief dubbel bezet. Hij gaat de concurrentie aan met onze andere backs. Aslak is een speler die past in onze manier van spelen. Los van zijn verdedigende kwaliteiten, is hij ook sterk aan de bal en brengt hij aanvallende impulsen met zich mee. Hij heeft bewezen over scorend vermogen te beschikken, wat – zeker als vleugelverdediger- een extra wapen is.”

Vierde versterking

Fonn Witry is na Sam Beukema, Vangelis Pavlidis en de van Stoke City definitief overgenomen Bruno Martins Indi de vierde zomerse versterking. Ook verlengden verschillende spelers hun contract. Zo verzekerde AZ zich langer van de diensten van Jordy Clasie en Tijjani Reijnders. Bovendien sloten voormalig jeugdspelers Jelle Duin, Maxim Gullit, Peer Koopmeiners en Beau Reus definitief aan bij de A-selectie.

Bron © AZ Alkmaar

Foto © PlanetZone

Vorig artikel[video] Messi definitief naar PSG
Volgend artikelFeyenoord bevestigd komst middenvelder Fredrik Aursnes
Ik ben de eigenaar van Planetzone