Home Nieuws Sport Nieuws Antwerp wint knotsgek duel en is leider in champions Play-offs

Antwerp wint knotsgek duel en is leider in champions Play-offs

De Bosuil, het stadion van Antwerp FC dat uitverkocht is tegen concurrent Union© PlanetZone

Antwerp FC is na de winst op naaste concurrent Racing Genk weer koploper in de Champions Play-offs. Op de Bosuil versloeg de club van coach Mark van Bommel de limbugers met 2-1. De Limburgers kwamen nog wel op 0-1 door een doelpunt van Mark McKenzie, tien minuten later kon Vincent Janssen de wedstrijd weer gelijk trekken met een penalty, Sadick beging een domme fout op Janssen aan de rand van het strafschopgebied, maar hij miste. Dit werd alsnog hersteld met opnieuw een penalty maar dan door Toby Alderweireld

In de tweede helft was Antwerp sterker en werd het zodoende 2-1 door Balikwisha. Aan het einde pakten spitsTrésor en Ouattara beiden een rode kaart en dat zal een duur gemis zijn voor Racing Genk

Afgelopen februari was de achterstand op Racing Genk en Antwerp FC nog 15 punten terwijl de great old in oktober zelf nog koploper was. RAFC is nu koploper met 42 punten vervolgt met Racing Genk en Union st Gilloise die beiden nu 41 punten hebben. Nummer 4 Club Brugge is zo goed als uitgeschakeld voor de titel.

Komende zondag speelt Antwerp tegen Club Brugge en Genk uit in Brussel tegen Union st. Gilloise