Home Nieuws Sport Nieuws AD: Huldiging Feyenoord in ieder geval niet op 8 mei

AD: Huldiging Feyenoord in ieder geval niet op 8 mei

© PlanetZone

Mocht Feyenoord tegen stadsgenoot Excelsior kampioen van Nederland worden dan zal de huldiging in ieder geval niet de dag erna, 8 mei worden gehouden. Dat meld het AD.

Om zeker te zijn dat Feyenoord de landstitel veroverd moet PSV een dag eerder, notabene ook in Rotterdam tegen Sparta punten verspelen en moet Feyenoord de volgende dag winnen van Excelsior. In 2017 ging dat overigens helemaal mis. Toen wonnen de kralingers met 3-0 van Feyenoord waarna er ernstige rellen plaatsvonden in het centrum van Rotterdam. Uiteindelijk kwam het een week later alsnog goed nadat Feyenoord thuis had afgerekend met Heracles Almelo.

De Gemeente zou zeker voor het onzekere willen nemen en niet het risicio willen nemen dat Feyenoord op 7 mei geen kampioen wordt. Het kost natuurlijk ook veel personeel, beveiliging, materieel en inzet van de politie. De druk van de politie is op dit moment ook hoog, met het marathon achter de boeg komt ook nog de koning naar Rotterdam en aankomende zondag is er ook in De Kuip de TOTO KNVB Beker finale tussen PSV en Ajax wat ook niet helemaal goed verliep tussen beide supporters afgelopen jaar.

Feyenoord speelt een week later, zondag 14 mei, in de eigen De Kuip tegen Go Ahead Eagles. Mocht Feyenoord deze winnend afsluiten zal er zeker de volgende dag, maandag 15 mei een grootst huldiging plaatsvinden op de Coolsingel van Rotterdam. in 2017 gebeurde dat overigens ook op 15 mei.

Ook toen was jongerensite PlanetZone erbij en maakte dit toffe sfeerfilmpje