Home Nieuws Sport Nieuws 4 sponsors trekken zich terug, Antwerp blijft achter Marc Overmars staan

4 sponsors trekken zich terug, Antwerp blijft achter Marc Overmars staan

De Bosuil, het stadion van Antwerp FC dat uitverkocht is tegen concurrent Union© PlanetZone

Select Group, Federale Verzekeringen, Descroes en Sport Nutrition hebben zich inmiddels terug getrokken als sponsor van de Belgische voetbalclub Antwerp FC, dit na het aantrekken van de nieuwe technische directeur Marc Overmars. zij staan niet achter dit besluit.

Antwerp FC heeft in een persbericht medegedeeld dat het een ‘cruciale fout’ heeft gemaakt tijdens de aankondiging en heeft vervolgens het volgende gemeld:

  • Het welzijn van al onze medewerkers staat centraal in onze werking. We hebben dan ook sinds jaren een unaniem gedragen gedragscode waarin heel nadrukkelijk is beschreven dat er in onze club geen plaats is voor ongepaste opmerkingen of gedrag, van welke aard ook. Samen met de raad van bestuur werken we verder aan een uitgebreid welzijns- en integriteitsbeleid voor de club.
     
  • We hebben met Marc Overmars wel degelijk diepgaande gesprekken gevoerd over zijn periode bij Ajax en de zaken die daar gebeurd zijn. Het spreekt voor zich dat we duidelijk hebben gemaakt dat we in onze club een nultolerantie voeren en wat de gevolgen zijn als dat niet gerespecteerd wordt.
     
  • We hebben met Marc Overmars ook ondubbelzinnige contractuele afspraken hierover gemaakt.
     
  • Met al onze medewerkers werd ondertussen uitvoerig overlegd. Ze kregen hierbij de kans om de nodige vragen te stellen. . Zij hebben het volste vertrouwen dat ze ook in de toekomst kunnen blijven rekenen op een positieve en veilige werkomgeving.

Antwerp blijft daarom achter Marc Overmars staan en is van mening dat iedereen een tweede kans verdiend.

Marc Overmars zou al bezig zijn met de eerste aanwinst voor Antwerp FC komende zomer, het is speler Branco Van den Boomen die momenteel in de Franse Ligue 2 bij FC Toulouse speelt. Hij kwam eerder uit voor Eindhoven, SC Heerenveen en De Graafschap

Bron Antwerp FC Foto © PLanetZone