Home News Politie geeft beelden vrij van schietincident Vlissingen

Politie geeft beelden vrij van schietincident Vlissingen

© Elvin Boer

De politie maakt vanavond in Opsporing Verzocht beelden openbaar van een schietincident op klaarlichte dag in een woonwijk in Vlissingen. Op donderdag 1 februari trekt een onbekende man op de Bloemenlaan een vuurwapen en schiet drie keer richting zijn slachtoffer. Dat gebeurt op een drukke plek waar op dat moment ook wandelaars, fietsers en automobilisten zijn. Er raakt uiteindelijk niemand gewond, wel is er door het schietincident veel onrust in de buurt. Verschillende omstanders hebben het voor hun ogen zien gebeuren.

De politie beschikt niet alleen over beelden van het schietincident zelf, maar ook van de vermoedelijke schutter voor en na die tijd. Vanavond alle informatie met de belangrijkste vraag: wie is de schutter?

Gouddiefstal in Garderen
Twee gouddieven hebben in Garderen een kilo goud gestolen ter waarde van zo’n 70 duizend euro. Op dinsdag 13 februari zaaien ze verwarring met een wisseltruc met geldkistjes en weten zo het goud van een handelaar buit te maken. De goudhandelaar is hen nog achterna gerend met een honkbalknuppel en heeft ermee tegen de ruit van hun auto geslagen. De Ford Puma liep daardoor schade op aan de voorruit. In de uitzending alle sporen naar de opvallende daders en hun mogelijke handlanger.

Wie zitten er achter explosies in Haagse Schilderswijk?
Een café aan de Van Ostadestraat in Den Haag raakt zwaar beschadigd na drie incidenten afgelopen najaar. Bij de laatste, een explosie op 17 december, gebruiken twee daders een zware vuurwerkbom. Vanavond beelden en geluid van de oorverdovende knal. Ook de daders en hun vluchtauto zijn dankzij meerdere camera’s in de Schilderswijk gefilmd.

Verder onder meer in de uitzending:

De overval op een brillenzaak in Amsterdam-Zuid waarbij op 15 december dure designerbrillen zijn gestolen. In Opsporing Verzocht een interview met de eigenaar en beelden van de daders. Bij een steekincident op 2 maart in Maarssen raakt een 32-jarige man gewond aan zijn gezicht. De dader rijdt op een elektrische fiets, mogelijk een speed pedelec. Hij is gefilmd.

Opsporing Verzocht
vanavond om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 2

Bron: AvroTros Foto © Elvin Boer