Home Nieuws Muziek Nieuws Volgende week in Kunststof Radio: Marian Mudder en Nausicaa Marbe

Volgende week in Kunststof Radio: Marian Mudder en Nausicaa Marbe

©Pixabay

Maandag 17 januari – Marian Mudder, actrice en schrijver

Marian Mudder is therapeut, actrice en schrijfster. Ze speelde onder andere in Baantje en Flikken Maastricht en schreef de romans ‘Geluksblind’ en ‘De perfecte minnares’. Haar nieuwste boek ‘Wat ik eerder had willen weten’ is een bundeling van haar ervaringen als  therapeut en ervaringsdeskundige.

Presentatie: Gijs Groenteman

Dinsdag 18 januari – Tarikh Janssen, acteur

Tarikh Janssen speelde bij Toneelgroep Maastricht en was onder andere te zien in ‘Project Orpheus’ en ‘Smoorverliefd’. Bij de VPRO is zijn filmproject ‘Drijfvermogen’ te zien. Hierin laat hij zelf, moe van de aanhoudende stereotyperingen, de filmwereld achter zich en keert hij terug naar het topzwemmen.

Presentatie: Jellie Brouwer

Woensdag 19 januari – Nisrine Mbarki, dichter en vertaler

Nisrine Mbarki is schrijfster, dichter en columnist. Deze week verschijnt haar debuutbundel ‘Oeverloos’. Als literair vertaler vertaalt ze poëzie uit het Arabisch naar het Nederlands. Daarnaast is ze programmamaker voor Winternachten, redactielid van de Poëziekrant, jurylid van de Grote Poëzieprijs en de Jan Campert-prijs.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 20 januari – Nausicaa Marbe, schrijver en journalist

Nausicaa Marbe is columnist voor de Telegraaf. Voor haar roman ‘Smeergeld’ ontving ze de Diamanten Kogel. Haar nieuwste boek ‘Wachten op het Westen’ is ontstaan door herrineringen die de coronacrisis oproept aan haar jeugd in Roemenie. Ook toen waren de mensen bang, maar tegelijkertijd levenslustig en rebels.
Presentatie: Jellie Brouwer

Kunststof – NTR – NPO Radio 1 Uitzending: week 3 Maandag 17 t/m donderdag 20 januari 2022 19.00-20.00 uur, NPO Radio 1          Website: radio1.nl/kunststof

Vorig artikelRadio 538 betaalt fietstrainer voor Olympische sporter Elis Ligtlee
Volgend artikelHotel Transylvania: Transformania, vanaf morgen te zien op Prime Video