Home Muziek Nieuws Muziek BE Rode Duivels fans klaar om te scoren in de hitparade met EK-lied...

Rode Duivels fans klaar om te scoren in de hitparade met EK-lied ‘Wunderbar’

© Universal Music Belgium

Wonderbaarlijker wordt een EK-lied niet! 1.500 muzikale Rode Duivels fans zongen en speelden de pannen van het dak van de ING Arena, en zorgen ervoor dat de Duivels met een knaller van een EK-lied naar Duitsland trekken. De KBVB brengt de single Wunderbar vandaag uit, en lanceert meteen ook de videoclip. De Rode Duivels willen niet allen scoren op het veld maar ook in de Ultratop!

De KBVB en ING zochten – en vonden – 1.500 muzikale Rode Duivels fans, de crème de la muzikale crème uit het zwart-geel-rode supporterslegioen. Ze brachten de zangers en muzikanten op 5 mei samen in de ING Arena, waar het EK-lied werd opgenomen. 150 drummers gaven het ritme aan, 150 zangers zongen uit volle borst, 150 bassisten en gitaristen verzorgden de muziek, 1.000 supporters zorgden voor de sfeer en 50 fluiters voor de finishing touch. De grootste muziekband van het land zette een glansprestatie neer, en het resultaat is vanaf vandaag te beluisteren en te bewonderen.

De single wordt uitgebracht bij Universal Music Belgium, en is vanaf vandaag beschikbaar op alle streaming platformen net als de bijhorende videoclip

“There is a word in German, and I think it says it all: Wunderbar! We kunnen de opnames niet beter samenvatten dan de opener van het EK-lied zelf. Een fantastische dag, met een fenomenaal resultaat. De aftrap van de voetbalzomer is bij deze gegeven, en onze ambitie is om twee keer te scoren: op de radio en op het veld. Laat het EK maar komen!” Manu Leroy, directeur Marketing en Communicatie KBVB.

Unieke hoes en vinylplaat
Het EK-lied wordt in beperkte oplage uitgebracht op 12-inch vinylplaat, met speciale hoes. Binnenin staan de namen van de 1.500 artiesten.

Optreden Wunderbar Band
De prestatie van de Wunderbar Band krijgt trouwens een vervolg. Op zaterdag 8 juni speelt de band in afgeslankte versie het EK-lied live in het Koning Boudewijnstadion: tijdens de rust en na de uitzwaaiwedstrijd tegen Luxemburg. De band zet het lied in op het veld, maar rekent op de fans in het stadion om de Rode Duivels echt van hun sokken te blazen

Bron en foto © Universal Music Belgium