Home Nieuws Muziek Nieuws Podcastserie ‘Wie ben je nou echt?’ van Alicante over identiteit

Podcastserie ‘Wie ben je nou echt?’ van Alicante over identiteit

Yousef Gnaoui, Mano Bouzamour, Ismael Ilgun, Toprak Yalciner en anderen in drieluik over en door jonge mensen met een migratieachtergrond 

‘Wie ben je nou echt?’ is een nieuwe podcast-miniserie van Alicante (BNNVARA / NPO Radio 1), over je identiteit vinden binnen de Nederlandse samenleving. Het drieluik is gemaakt door Arda Kaya en Elif Kan. In drie afleveringen spreken zij muzikant Yousef Gnaoui & schrijver Mano Bouzamour, Youtuber Ismail Ilgun & actrice Toprak Yalciner, en presentator en comedian Ta Joela & documentairemaakster Roziena Salihu. Al deze jonge mensen hebben één ding gemeen: een migratieachtergrond. Door dit gemeenschappelijke goed (her)kennen ze veel vooroordelen, ongemakkelijke momenten en irritaties, iets waar ook podcastpresentatoren Arda Kaya en Elif Kan tegenaanlopen. 

Arda Kaya: “Je denkt als jongere met een migrantenachtergrond vaak dat je de enige bent die met bepaalde situaties en stereotyperingen te maken hebt, maar iedereen die we spraken in deze podcast blijkt dit te herkennen. Wat ik interessant vond, is dat we bijvoorbeeld allemaal een mechanisme hebben ontwikkeld om luchtig met bepaalde situaties om te gaan, zoals wanneer iemand tegen je zegt ‘Wat spreek je goed Nederlands’, puur gebaseerd op hoe je eruit ziet.” 

Elif Kan: “We hopen dat deze podcast vol stevige discussies en pijnlijke en grappige anekdotes voor veel mensen herkenbaar is, en voor anderen mogelijk een eyeopener.” 

In de podcast wordt op humorvolle en luchtige wijze anekdotes uitgewisseld. Maar er is ook ruimte voor confronterende en emotionele momenten, bij zowel de presentatoren als de gasten. Daarnaast leren de presentatoren en gasten veel van elkaar en komen ze tot nieuwe inzichten rondom hun eigen identiteit en hoe ze zichzelf zien binnen de Nederlandse samenleving. 


De podcast ‘Wie ben je nou echt?‘ is een gesprek tussen verschillende Nederlanders met een migratieachtergrond. De eerste aflevering van de podcast is nu te beluisteren via NPO Radio 1, Spotify, en je favoriete podcast apps. De tweede aflevering verschijnt vrijdag 10 juli en de derde aflevering zaterdag 11 juli.

Bron © BNNVARA