Home Muziek Nieuws Muziek BE Peet kondigt eerste album ‘Mignon’ aan

Peet kondigt eerste album ‘Mignon’ aan

Peet heeft via instagram de aankondiging van zijn nieuw album ‘Mignon’ gedaan.  De plaat verschijnt op 19 maart via  het Top Notch Belgium label.  De singles ‘Rêves’ feat. Zwangere Guy, ‘Plus Fort’ en ‘Keke’ gaven al een voorproefje van het album. Aanstaande vrijdag brengt Peet de single ‘Out’.

Tot nu toe heeft Peet altijd alleen in zijn studio gewerkt. Voor deze plaat omringde hij zich met diverse muzikanten (saxofonist, toetsenist, bassist,…) op een voor hem nieuwe locatie. 

“We hebben veel meer aan het muzikale aspect gewerkt. Ik doe producties, ik mix, ik maak arrangementen. 
Deze keer wilde ik mijn universum verbreden en dat deed ik door mezelf te omringen door andere mensen.”
legt Peet uit. ‘Mignon’ bevat  ook 3 featurings met o.a Zwangere Guy, Morgan en Swing.

Dit album is zijn levensverhaal. Peet is altijd heel persoonlijk in zijn lyrics. ‘Mignon’ is een introspectief album waarin hij zichzelf écht blootgeeft. “Je zult me leren kennen door naar het album te luisteren. Ik heb gewoon mijn gemoedstoestand vastgelegd. De nummers gaan over liefde, plezier, reizen, verdriet, dromen. Het gaat over het dagdagelijkse leven,  over dingen die we allemaal meemaken. »

Mignon’ is een eclectisch album waarin we in elk nummer een stukje van Peet ontdekken. De plaat zal vanaf 19 maart beschikbaar zijn op alle streaming diensten, op CD en dubbele LP!

OVER PEET

Peet is een Brusselse beatmaker en rapper. Hij is pas 28 jaar en heeft al drie albums met zijn excentrieke groep ‘Le 77′, drie solo EP’s en mooie samenwerkingen met Blu Samu, Zwangere Guy, Morgan en Roméo Elvis op zijn naam staan. Peet componeert, produceert, schrijft en brengt zijn eigen nummers in zijn studio in Brussel..

Bron © Universal Music België