Home Muziek Nieuws Muziek BE Odesza keert na vier jaar terug met nieuwe single

Odesza keert na vier jaar terug met nieuwe single

Tonje Thilesen

Na een stilte van bijna vier jaar keert het Amerikaanse productieduo ODESZA vandaag terug met hun gloednieuwe single, ‘The Last Goodbye’, waarop de kenmerkende stem van blues- en soullegende Bettye LaVette centraal staat.

De basis voor ‘The Last Goodbye’ werd gelegd toen het duo geraakt werd door de zangpartij in Bettye LaVette’s nummer ‘Let Me Down Easy’ uit 1965. Met haar krachtige stem als basis deconstrueerde en herbouwde ODESZA het nummer door filmisch aanvoelende lagen synth en een modern elektronisch geluid toe te voegen. ‘The Last Goodbye’ ging vandaag in première op The Zane Lowe Show op Apple Music 1.

“Dit nummer is geboren vanuit de ambitie om blijvende, bepalende muziekstukken uit de geschiedenis – zoals ‘Let Me Down Easy’ van Bettye LaVette – in een moderne elektronische setting nieuw leven in te blazen”, aldus ODESZA. “Het idee van het samenbrengen van twee muzikale werelden die ogenschijnlijk ver uit elkaar liggen, is iets waar we al langere tijd mee spelen. We voelen ons vereerd dat we tijdens het schrijven van het nummer met de stem van Bettye mochten werken. Als geen ander is zij in staat emoties over te brengen met haar vocalen en het resultaat is een nummer waar we het meest trots op zijn.”

Productieduo ODESZA bestaat uit Harrison Mills en Clayton Knight, die elkaar hebben leren kennen op de universiteit in Washington. Met de albums ‘Summer’s Gone’ (2012) en ‘In Return’ (2014) bouwden ze hun naam op. Hun derde album, ‘A Moment Apart’ (2017) was de grote doorbraak, met meerdere GRAMMY nominaties en hoge hitnoteringen wereldwijd. Het producersduo trad op in toonaangevende zalen, in Nederland waren ze onder meer smaakmakers op ADE en stonden ze in Paradiso, TivoliVredenburg en AFAS Live. ook op festivalgebied is ODESZA tot de top doorgedrongen, van Coachella tot Down The Rabbit Hole, het tweetal kreeg overal de massa’s in beweging met een uitgekiende mix van elektronica, livemuziek en visuals. Als schrijf-, remix- en producersteam werkte ODESZA samen met onder meer Little Dragon, Leon Bridges, Regina Spektor, SIA, Charli XCX, Hayden James en Zhu en vormden ze samen met de Australische Tom Stell (Golden Features) het project BRONSON. De volledige discografie van ODESZA is in totaal 4,8 miljard keer gestreamd.

luister hier de nieuwe single

Foto: © Tonje Thilesen