Home Muziek Nieuws Muziek BE New: George Michael – ‘This Is How (We Want You To Get...

New: George Michael – ‘This Is How (We Want You To Get High)’

George Michaels nieuwe single ‘This Is How (We Want You To Get High)’ is een van de vele liedjes van de Britse zanger die te horen zijn op de soundtrack van ‘Last Christmas’. Het nummer is vanmorgen voor het eerst in Nederland te horen geweest bij ‘Ekdom In De Morgen’ op Radio 10.

Als maker van een van de meest iconische kerstplaten aller tijden, ‘Last Christmas’, is George Michael postuum ook de maker van de soundtrack van de gelijknamig film die op 7 november uitkomt. Hij schreef de teksten van ‘This Is How (We Want You To Get High)’ in 2012 en de vocalen voor het nummer op tijdens een van zijn laatste opnamesessies in 2015 in de Air Studio’s in Londen. Het is de eerste keer sinds de single ‘White Light’ uit 2012 dat er nieuw materiaal uitkomt van de in 2016 overleden zanger.

Het funky, upbeat nummer is te horen in de aftiteling van de film met Emilia Clarke (‘Game Of Thrones’), actrice én scenarioschrijfster Emma Thompson en Henry Golding (‘Crazy Rich Asians’) in de hoofdrol. Thompson sprak in 2013 met George Michael over de film en wist de zanger met haar idee voor zich te winnen. Ze schreef verscheidene versies van het scenario voor het onfortuinlijke overlijden van de zanger op Eerste Kerstdag 2016.

Naast ‘This Is How (We Want You To Get High)’ zijn er nog drie andere Wham! nummers en twaalf solo nummers van George Michel te horen in de film. Regisseur Paul Feig (‘Mad Men’, ‘Bridesmaids’) omschrijft de film dan ook als een ‘love letter to George’.

Last Christmas

Emilia Clarke (HBO’s Game of Thrones), Henry Golding (A Simple Favor, Crazy Rich Asians), Michelle Yeoh (Crazy Rich Asians) en Emma Thompson (Bridget Jones’s Baby, Love Actually) spelen de hoofdrollen in LAST CHRISTMAS, een romantische comedy geïnspireerd door de muziek van George Michael en Wham!. De film is geregisseerd door Paul Feig (A Simple Favor, Spy, Bridesmaids). Het scenario is geschreven door Emma Thompson en Bryony Kimmings.

De jonge, losbandige en soms wat humeurige Kate (Emilia Clarke) is niet tevreden over haar leven. Niet alleen vanwege de zware periode die ze heeft doorstaan, maar ook door  het irritante gerinkel van de belletjes aan haar schoenen – zij werkt namelijk als elf in een kerstwinkel die het hele jaar door open is. Tom (Henry Golding) lijkt te mooi om waar te zijn als hij haar leven binnen komt lopen en hij door de muur die Kate om zich heen gebouwd heeft heen lijkt te breken. Terwijl Londen zich klaarmaakt voor de mooiste tijd van het jaar, lijkt niks goed te gaan voor deze twee, maar soms moet je gewoon naar je hart luisteren… en een beetje ‘faith’ hebben.

De muziek van George Michael en Wham! is prominent aanwezig in LAST CHRISTMAS, waaronder natuurlijk ook de bitterzoete kerstklassieker waar de film haar naam aan ontleent. Daarnaast zal in deze film een nummer van deze legendarische artiest te horen zijn die nog nooit eerder uitgebracht is. George Michael heeft gedurende zijn succesvolle carrière meer dan 115 miljoen albums verkocht en tal van hits gescoord.

De film is geproduceerd door BAFTA winnaar David Livingstone (Calamity Films), Emma Thompson, door Paul Feig en Jessie Henderson (namens Feigco Entertainment) en Sarah Bradshaw als uitvoerend producent.