Home Nieuws Film nieuws Genieten van dancemuziek in de bioscoop

Genieten van dancemuziek in de bioscoop

Audio Obscura is terug met iets heel bijzonders: een nieuwe sunset stream reeks in samenwerking met bioscoopketen Pathé. De ‘Revere Series’ van AudioObscura zullen niet alleen online, maar ook op het witte doek te zien zijn! Muziekliefhebbers kunnen hierdoor eindelijk weer samen met elkaar genieten van optredens van hun favoriete artiesten.

Op donderdag 11 juni start deze unieke beleving bij Pathé, waarna vervolgens elke week een gloednieuwe stream in de bioscoop in première gaat. De streams zullen steeds eerst een week lang exclusief te zien zijn in verschillende zalen door het land en komen daarna online op Audio Obscura’s kanalen. Uiteraard gaat alles geheel conform de richtlijnen van het RIVM waarbij er 30 personen per zaal mogen plaatsnemen op 1,5 meter afstand. Bezoekers zijn zelf vrij om een dansje te doen in hun eigen stoel.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “Wij zijn altijd op zoek naar unieke content voor onze bioscopen. Met Audio Obscura kunnen muziekliefhebbers exclusief bij Pathé in een veilige setting genieten van optredens van hun favoriete dj’s op het witte doek. We hopen hiermee bezoekers aan te spreken die nu niet naar een festival of een feest kunnen en ze zo toch een unieke beleving van hun favoriete artiesten te kunnen bieden.

Audio Obscura: “Zodra we te horen kregen dat vanaf 1 juni de bioscopen weer open mochten ontstond bij ons het idee om onze streams in bioscopen te laten zien. Eenmaal in contact met Pathé bleek dat ze dit een goed idee vonden en ontstond er een hele fijne samenwerking. We zijn blij dat we hiermee een mogelijkheid hebben kunnen creëren waarbij fans en bezoekers samen kunnen komen om op een groot scherm met goed geluid van onze streams te kunnen genieten.”

Samen met Audio Obscura’s vaste partner Nomobo worden de streams opgenomen op iconische en historische locaties door heel Nederland en zullen de schoonheid van ons land op een mooie manier in beeld brengen. Zo gaan verschillende artiesten optreden bij onder meer ForteilandPampus, de Euromast en het Scheepvaartmuseum. De eerste stream wordt gedaan door niemand minder dan Joris Voorn bij UNESCO werelderfgoed locatie: Kinderdijk. Later zullen onder andere Eelke Kleijn, Job Jobse, KI/KI, Carista, Detroit Swindle, Patrice Bäumel en indie band MY BABY een sensationeel optreden geven. Gedurende de zomer zullen nieuwe locaties en artiesten onthult worden. 

In lijn met Audio Obscura’s eerdere live stream serie dit jaar, kunnen kijkers doneren aan goede doelen. Deze doelen variëren dit keer van gezondheidszorg tot aan initiatieven ten behoeve van de muziekindustrie.

Deze nieuwe en uitzonderlijke manier van muziek beleven biedt bezoekers, die het nu zonder festivals en clubs moeten doen, een onvergetelijke ervaring. Tickets zijn alleen online beschikbaar via pathe.nl/audio-obscura voor €12,50.

Bron © Audio Obscura / The Media Nanny / Pathé