Home Muziek Nieuws Muziek NL Funkerman onthult Silence als eerste track van nieuw album

Funkerman onthult Silence als eerste track van nieuw album

Het lange wachten is voorbij. Met de release van Silence licht Funkerman het eerste tipje van zijn nieuwe album. Met de opzwepende en zomerse track Silence grijpt Funkerman terug op een vertrouwde en succesvolle samenwerking met zanger I-Fan. Het duo was eerder verantwoordelijk voor de enorme hit Speed Up uit 2007.

Rauw randje
Silence is een gebalanceerde track met funky elementen, zomerse invloeden, maar ook met een onmiskenbaar rauw randje. De vocals van I-Fan voelen haast industrieel aan zonder dat dit de swingende vibe van het nummer aantast. Met een doordachte opbouw en een haast hypnotiserende mantra voelt de track aan als een onbetwistbare Funkerman release. Silence zet de toon voor het nieuwe album en heeft met deze kenmerkende flow alles om een directe impact te maken tijdens het nieuwe festivalseizoen.

Grootste project
Het aanstaande album betekent direct het grootste project in de loopbaan van Funkerman. Na een periode waar hij opkomende artiesten een podium heeft gegeven, heeft de house DJ nu ruim een jaar zijn ziel en zaligheid gestoken in zijn nieuwste werk. En niet zonder resultaat. Met hernieuwde focus verwacht Funkerman uit te pakken met het resultaat van een imposante hoeveelheid studio-uren. Silence is het eerste voorproefje dat direct smaakt naar meer. Het volledige album van Funkerman wordt later in 2019 verwacht. 

Funkerman
Funkerman is de alias van house DJ Ardie van Beek. De Bredanaar heeft sinds de jaren ’90 zijn naam gevestigd als multitalent: onder de naam Funkerman is hij een gerenommeerd DJ, producer én oprichter van het succesvolle Flamingo Recordings. Op dit label releaset hij sinds 2003 zijn eigen werk, maar ook dat van andere artiesten.