Home Muziek Nieuws Muziek BE MEROL kondigt debuutalbum en Vlaamse tourneer aan: Troostprijs verschijnt op 15 april

MEROL kondigt debuutalbum en Vlaamse tourneer aan: Troostprijs verschijnt op 15 april

©Universal Music Belgium

“Met heel veel trots, enthousiasme en gierende zenuwen kondig ik hierbij aan dat mijn debuutalbum “Troostprijs” helemaal af is en op 15 april uitkomt. Dat duurt nog even maarrr je kunt NU alvast het vinyl en andere toffe dingen bestellen! EN nog meer leuk nieuws: ik ga op tour in Nederland én België.”

MEROL (echte naam Merel Baldé) kondigde net haar debuutalbum en een tournee aan, met ook een heleboel Belgische speeldata. De zangeres en songwriter is inmiddels bij de Vlamingen bekend als een van dé revelaties uit De Slimste Mens ter Wereld, waar ze donderdag as. zal aantreden in de finale.
Troostprijs – met onder meer de hit ‘Vol’ – wordt een frisse, eigenzinnige popplaat op z’n MEROL’s: eerlijk, empowerend en sexy. Met muziek die je troost. Troost bij angst om te mislukken, om buiten de boot te vallen, bij FOMO maar ook bij perfectionisme. De plaat is een ode aan alle laatbloeiers en buitenbeentjes. “Trek je niets aan van de verwachtingen van anderen en leg je eigen lat. Geef mij die Troostprijs maar.” aldus MEROL.

Woord van het vreselijke jaar 2021: knaldrang

Vandaag maakt Van Dale bekend dat ‘knaldrang’ verkozen is tot Woord van het Jaar!
De oorsprong van het woord zit in Nederland. Daar wordt de term vooral gebruikt onder studenten.
In Vlaanderen is het een nieuw woord, en wordt MEROL door menigen beschouwd als de grondlegger van ‘knaldrang’. Ze bracht eind vorig jaar een nummer uit met als titel ‘knaldrang’. Over hoezeer ze verlangt naar uitgaan, feesten en festivals. “Ik mis het indrinken bij Tim, het wachten in de rij, de stempel op je pols die je er niet meer afkrijgt.”
MEROL’s video en concept voor ‘knaldrang’ werd dit jaar genomineerd voor een Edison. In de videoclip van ‘knaldrang’ maakten MEROL en Ruby Cruden op ludieke wijze gebruik van de coronapandemie. In acht leegstaande clubs in Amsterdam maakten zij een ode aan de nacht, die tot stilstaan is gebracht. Met weinig middelen maar veel creativiteit creëerden zij een mooi beeld van deze roerige tijden.

MEROL: “Ik vind het ontzettend fijn dat we het jaar een beetje leuk afsluiten met een positief woord als knaldrang, het verlangen, de groepsemotie van het moment, van alle mensen op aarde.”

Bron en foto: ©Universal Music Belgium

Vorig artikelDe nieuwe originele serie “Pam & Tommy” gaat op 2 februari 2022 in première op Disney+ met de eerste drie afleveringen
Volgend artikeltv tip: The Comedy Central Roast of Hans Klok