Home Muziek Nieuws Muziek BE Matteo Myderwyk brengt album Notes Of Longing uit

Matteo Myderwyk brengt album Notes Of Longing uit

Vandaag brengt Matteo Myderwyk zijn album Notes Of Longing uit. Een dag later, op 18 september, speelt de pianist en componist in het Amsterdamse Concertgebouw zijn nieuwe nummers live. Eerder verschenen al de singles Remembrance, The Young Weaver en Evening Song. Matteo is de eerste Nederlandse pianist die op het internationale label Warner Classics werd getekend. Het album “Notes of Longing” is zijn eerste album voor dit label.

Beluister hier het album

De dertien nummers op het album zijn door Matteo in zijn eigen studio in de kapel naast zijn woning in Amsterdam ingespeeld op de instrumenten die daar beschikbaar waren: zijn eigen harmonium, synthesizers, piano’s en vleugel. Helemaal alleen, zonder andere muzikanten. De titel verwijst naar een verlangen naar de toekomst of zelfs naar wat is geweest, een soort gemis. Matteo legt uit: ’Het uitgangspunt van Notes of Longing is om de luisteraar te begeleiden door al zijn of haar intieme momenten van dagdromen en verlangen. Daarom is dit album volledig opgedragen aan wie op zoek is naar troost.’

Eigen stijl
Matteo begon met piano spelen op een klein keyboard uit de supermarkt, maar schakelde al snel over naar een echte piano.  Matteo rondde zijn klassieke pianostudie aan het conservatorium in Tilburg af in 2013. Twee jaar later haalde hij zijn master waarin hij kennis maakte met hedendaagse klassieke muziek. Jazz, en dan met name freejazz, bracht hem naar de ontwikkeling van zijn eigen stijl. Zo combineert hij zijn klassiek geschoolde techniek met popharmonieën en creëert hij een naar dance neigend elektronisch geluid.

In het verleden liet Matteo zijn muziek al horen in klassieke concertzalen, maar ook op het podium van popzalen als Paradiso en festivals als Into The Great Wide Open. Afgelopen zomer was hij in TivoliVredenburg Artist in Residence. Daar speelde hij in drie weken vier verschillende concerten in vier verschillende zalen van het muziekgebouw in Utrecht.

Op 18 september presenteert Matteo zijn album “Notes of Longing” in Concertgebouw Amsterdam. Voor meer informatie en tickets ga naar http://www.concertgebouw.nl/matteo-myderwyk

Bron en foto © Iconic Music