Home Nieuws Muziek Nieuws Kaartverkoop FunX Music Awards 2020 is gestart

Kaartverkoop FunX Music Awards 2020 is gestart

De belangrijkste urban muziekprijzen van het jaar komen er weer aan: op donderdag 11 juni reikt NPO FunX voor de zevende keer de FunX Music Awards uit. De show is dit jaar groter dan ooit en vindt voor het eerst plaats in AFAS Live in Amsterdam. de kaartverkoop van de FunX Music Awards is inmiddels geopend.


De FunX Music Awards zijn altijd al spectaculair, maar dit jaar pakt de jongerenzender het nog grootser aan. Niels Hoogland, zendermanager NPO FunX: “Het begon ooit voor 500 man in de Oude Zaal van de Melkweg in Amsterdam. Via ‘The Max’ (Melkweg) en drie edities in Paradiso was verhuizen naar AFAS Live de logische stap om nóg meer mensen de kans te geven bij de uitreiking van de grootste urban muziekprijzen aanwezig te zijn. De FunX Music Awards zijn dit jaar dus ‘bigger & better’ dan ooit!”

Kaartverkoop
Luisteraars die er zeker van willen zijn dat ze helemaal vooraan staan bij de awardshow, kunnen vanaf vandaag Golden Circle tickets kopen. Meer informatie over de Golden Circle tickets en de kaartverkoop is te vinden via funx.nl/awards. Deze en volgende week zijn er ook tickets te winnen in de radioshows, op FunX.nl, social media en de FunX-app. De optredens zijn nog niet bekend, de eerste namen worden op dinsdag 9 maart bekendgemaakt. 

Johan Cruyff Foundation
Een deel van de opbrengst van de kaartverkoop gaat naar de Johan Cruyff Foundation. De samenwerking met de foundation is ontstaan door de YouTube-serie ‘Het Pleintje Van’, waarin FunX-reporter Laila Khatiri voetballers interviewde in de wijk waar ze zijn opgegroeid.  Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation: “Fantastisch dat de show van FunX voor het eerst dit jaar vanuit AFAS Live komt, wat een mooie groei maakt de zender door! En uiteraard zijn we vereerd dat jullie ons een warm hart toedragen. Laten we samen optrekken, jongeren hebben de toekomst! Wij zetten ons al jarenlang wereldwijd in om jongeren te laten bewegen, daardoor krijgen ze meer kansen in de maatschappij. Dat doen we bijvoorbeeld op onze Cruyff Courts. FunX als muziekzender met bravoure sluit daar heel goed bij aan.”

FunX Music Awards 2020
De FunX Music Awards zijn de belangrijkste Nederlandse urban muziekprijzen voor de beste dj’s, zangers, MC’s en groepen van eigen bodem. De winnaars worden bepaald door het publiek van NPO FunX. Drie weken lang stemmen zij op hun favoriete artiesten op FunX.nl. Op donderdag 11 juni reikt het jongerenplatform de FunX Music Awards uit in verschillende categorieën waaronder: Artist Of The Year, Best Song en Best FunX Talent. De awardshow vindt plaats in AFAS Live te Amsterdam. Voor meer informatie zie funx.nl/awards.