Home Nieuws Muziek Nieuws Joep Beving, de wervelende pianist, naar Koninklijk Theater Carré

Joep Beving, de wervelende pianist, naar Koninklijk Theater Carré

©Pixabay

De Nederlandse pianist Joep Beving geeft op donderdag 1 december een concert in Koninklijk Theater Carré. Het optreden staat in het teken van zijn nieuwe album ‘Hermetism’. De kaartverkoop start op vrijdag 25 februari om 11:00 uur via Carré.

Dit concert wordt Joep Beving’s eerste optreden ooit in Carré, een nieuwe mijlpaal in zijn indrukwekkende carrière. De show staat in het teken van zijn vierde album ‘Hermetism’, dat uitkomt op 8 april via Deutsche Grammophon. Op dit album keert Beving, die wordt gezien als een ware sensatie binnen de hedendaagse klassiek muziek, terug naar zijn roots als solopianist.

Het album, dat werd geschreven tijdens de donkere dagen van de coronapandemie, bevat een mix van melancholie en hoop, verdeeld over 12 nummers die Beving inspeelde op zijn geliefde Schimmel piano. “Ik hoop dat het album een troostend en verbindend effect heeft op de luisteraars,” laat de artiest weten.

Joep Beving begon zijn carrière als muzikant in een jazzband, maar brak uiteindelijk door als soloartiest nadat zijn debuutalbum ‘Solipsism’ viraal ging. Sindsdien trad hij op in bekende televisieprogramma’s, gaf hij een concert in Het Concertgebouw en componeerde hij muziek voor diverse speelfilms.

JOEP BEVING
Donderdag 1 december 2022, Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: Vanaf €39,60 (incl. boekingskosten)

Bron: ©MOJO, foto: ©Pixabay

Vorig artikelNieuwe docu Tim den Besten: Van de andere kant
Volgend artikelRijk worden met NFT’s in VPRO Tegenlicht