Home Nieuws Muziek Nieuws In aanloop naar Het Geluid is de De Kluis nu 24 uur...

In aanloop naar Het Geluid is de De Kluis nu 24 uur geopend

© Qmusic

Maandag 31 juli start de nieuwe editie van het populairste radiospel van Nederland: Het Geluid. Nieuw dit jaar is dat luisteraars nú al kunnen raden wat Het Geluid is en hun antwoord in De Kluis kunnen stoppen. Qmusic-dj Kai Merckx heeft deze digitale kluis zojuist geopend en hij gaat over 24 uur weer dicht. Nadat Het Geluid geraden is, gaat de kluis opnieuw open en degenen met een goed antwoord verdelen samen €2.500. 

De Kluis
Een veelgehoorde opmerking is elk jaar: “Ik wist Het Geluid al, maar ik werd niet teruggebeld”. Daarom is dit jaar ‘De Kluis’ in het leven geroepen. De komende 24 uur krijgt iedereen de kans om een antwoord in de digitale kluis in de Qmusic-app te stoppen, nog vóórdat Het Geluid start. Qmusic-dj Kai Merckx heeft De Kluis zojuist geopend en morgenochtend om 08.45 sluit deze weer. Zodra Het Geluid geraden wordt, wordt De Kluis weer geopend en degenen die het goed hebben verdelen samen €2.500. Dat is het startbedrag van Het Geluid. 

De SuperRonde
Ook de SuperRonde is weer terug. Tijdens de SuperRonde krijgt de luisteraar een verdubbelaar. Die verdubbelaar houdt in dat de luisteraar mag kiezen: óf twee pogingen om Het Geluid te raden óf twee keer zoveel prijzengeld als het antwoord goed is. Wanneer de SuperRonde wordt gespeeld is een verrassing. Als het SuperRonde-alarm gaat, betekent dat de eerstvolgende ronde de SuperRonde is. De vraag is dan: verdubbelt de luisteraar zijn of haar kansen of het geldbedrag? Net als voorgaande jaren begint het spel met een startbedrag van €2.500 en wordt Het Geluid per fout antwoord €100 meer waard. Iedere werkdag tussen 7.00 uur ’s ochtends en 7.00 uur ’s avonds mag elk uur een luisteraar een poging wagen om te raden wat Het Geluid is. Het Geluid wordt al sinds 2007 gespeeld op Qmusic en het betreft altijd een handeling, zoals ‘het vastklikken van een lipje van een fotolijstje’, ‘het uitklappen van een gevarendriehoek’, of ‘een telefoon in het beschermhoesje klikken’.