Home Muziek IKRAAAN kondigt nieuwe single aan

IKRAAAN kondigt nieuwe single aan

© Universal / Topnotch

IKRAAAN brengt op vrijdag 28 januari haar eerste single ‘Dode Bloem’ uit onder Top Notch. Het is de eerste single van het aankomende album dat dit jaar nog zal verschijnen.  Deze single is een zeer persoonlijk nummer.  Voor “Dode Bloem” is IKRAAAN erg diep gaan graven in haar ziel.  Het nummer “Dode Bloem” vertelt in de meest zachte  manier hoe het voelt om er niet meer te willen zijn. Om betekenis te vinden in een leven waar niet veel betekenis aan gegeven kan worden. Voor IKRAAAN ontstaat er leven door pijn, van die pijn kan je groeien en een uitweg vinden. Tegelijkertijd is dit ook letterlijk, van pijn ontstaat er leven wanneer een moeder bevalt van haar kind. 

“Sommige mensen dragen een rugzak, ik draag mijn bestaan.
Al bewandel ik een pad dat mijn ziel moeilijk bewandelen 
kan, zet ik al mijn vertrouwen in God waar ik op al mijn laagste en
beste momenten toe heb gebeden om me de kracht te blijven geven om niet op te 
geven en geen einde te maken aan mijn leven.” 
– IKRAAAN


Over IKRAAAN

Niemand doet wat IKRAAAN doet. In haar pubertijd ontdekte ze via artiesten als Tupac haar passie voor muziek. Door haar liefde voor de Nederlandse taal leerde ze die passie omzetten. In amper een jaar ontwikkelde ze haar eigen dromerige zangstijl die je in een handomdraai meeneemt in een unieke wereld. IKRAAAN maakt muziek uit heilige noodzaak. Obstakels, een hobbelige levensweg en de pijn van het fundamenteel anders zijn de moeilijke onderwerpen die ze met haar muziek aansnijdt.

Haar eerste ep HAPPY PILL zorgde in 2019 voor een frisse wind in een klimaat van snel vervliegende muziek. Onder meer Brihang, Zwangere Guy en Amenra outte zich als fan. In 2020 selecteerde Studio Brussel haar voor de finale van ‘De Nieuwe Lichting’ en maakte ze het nummer “Waarom” met Jef Neve. 

In de zomer van 2019 begon IKRAAAN aan haar eerste album te werken. In diezelfde periode ontstond in haar onderbewustzijn het alter ego ‘de clown’

De clown belichaamt zowel de pijn, vreugde en emoties in een mens, alsook het goede en slechte in ieder van ons. Het is de verteller van haar onbewustzijn en deelt de verhalen die niet enkel de hare zijn maar ook van de mensen dicht bij haar. Momenteel is IKRAAAN achter de schermen druk bezig om haar album, geheel op eigen wijze, uit te brengen.


‘Denk je aan zelfmoord en heb je nood aan een gesprek, dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via

www.zelfmoord1813.be of .NL Bel 0800-0113 of chat via 113.nl.

Bron en foto © Universal / Topnotch

Vorig artikelBeartooth – Ancienne Belgique, Brussel -> 28/03/2023
Volgend artikel[video] Mary J Blige brengt single ‘Rent Money’ uit