Home Nieuws Muziek Nieuws Blue Man Group keert in mei 2020 wegens succes terug naar Nederland...

Blue Man Group keert in mei 2020 wegens succes terug naar Nederland [video]

Wegens succes keert de iconische entertainmentsensatie BLUE MAN GROUP in 2020 met hun World Tour terug naar Nederland. De prijswinnende voorstelling rondom het trio kale blauwe performers strijkt voor slechts acht shows exclusief neer in MAINSTAGE in ’s-Hertogenbosch. De shows vinden plaats in het Hemelvaartsweekend, van 20 tot en met 24 mei 2020. De officiële kaartverkoop start op vrijdag 13 december om 10:00 uur via Ticketmaster.

Met hun unieke en spraakmakende mix van kunst, technologie, muziek en comedy is BLUE MAN GROUP al meer dan 25 jaar een fenomeen. Een show van BLUE MAN GROUP kent wereldwijd zijn gelijke niet met de bijzondere combinatie van theater, muziek en percussie. De show staat bekend als een onvergetelijke, interactieve beleving voor het hele publiek, dat tijdens de show met de drie blauwe, kale mannen rockt, lacht en feest. De drie hoofdpersonen blijven de wereld om hen heen en de zaal waarin zij terecht zijn gekomen onderzoeken en in de meest onverwachte hoekjes vinden ze verrassingen. Zo worden (regen) poncho’s ter bescherming van de eerste rijen in de zaal uitgereikt voorafgaand aan de show. Afgelopen september stond BLUE MAN GROUP met een reeks shows in een zo goed als uitverkocht AFAS Live in Amsterdam.De BLUE MAN GROUP World Tour combineert de klassieke Blue Man favorieten met gloednieuwe programmaonderdelen, zoals nieuwe muziek, frisse verhaallijnen, zelfontworpen instrumenten en een visueel spektakel dat de zintuigen prikkelt.

Medeoprichter Chris Wink zegt: “Toen we voor het eerst begonnen met het creëren van optredens rond dit onschuldige, nieuwsgierige personage genaamd Blue Man, hadden we nooit durven dromen dat het hiertoe zou leiden. Het is een eer om deze show te geven voor mensen in Nederland.” “We zijn ontzettend blij dat we voor het allereerst een ander gedeelte van Nederland, de stad ’s-Hertogenbosch, kunnen aankondigen als de tweede Nederlandse locatie waar BLUE MAN GROUP’s World Tour het publiek zal gaan betoveren”, aldus Benoit Mathieu, Executive Managing Director. “Sinds de recente overname door Cirque du Soleil Entertainment Group, heeft BLUE MAN GROUP zichzelf zowel creatief als zakelijk wereldwijd verder kunnen ontplooien. Zo kunnen we met onze show wereldwijd een nieuw publiek bereiken en we voelen ons vereerd dat we deze nu ook met het publiek, waarschijnlijk voornamelijk afkomstig uit het zuiden van Nederland, kunnen gaan delen. Zonder dat er een taalbarrière is – de blue men spreken tenslotte niet – kunnen fans van alle leeftijden, culturen en nationaliteiten de onvergetelijke ervaring meemaken.”Over Blue Man Group
BLUE MAN GROUP is een wereldwijd entertainmentfenomeen, befaamd vanwege hun prijswinnende theaterproducties, iconische karakters en diverse creatieve ontwikkelingen. BLUE MAN GROUP is onderdeel van en wordt geopereerd door Cirque du Soleil Entertainment Group.

Optredens van BLUE MAN GROUP zijn euforische vieringen van menselijke connectie, door middel van kunst, muziek, comedy en non verbale communicatie. Sinds hun debuut in het New Yorkse Astor Palace Theatre in 1991, is hun verbluffende liveshow gegroeid en werden residenties gehouden in onder meer Boston, Chicago, Las Vegas, Orlando en Berlijn. Daarnaast ondernam BLUE MAN GROUP diverse wereldtournees, waardoor wereldwijd al meer dan 35 miljoen mensen van de BLUE MAN GROUP optredens hebben kunnen genieten.

BLUE MAN GROUP is al talloze keren te zien geweest in populaire programma’s als Dancing With The Stars, The Tonight Show, Arrested Development en The Ellen Degeneres Show. Daarnaast was BLUE MAN GROUP het gezicht van reclamecampagnes van Intel en TIM/Brasil.

BLUE MAN GROUP vindt voortdurend nieuwe manieren om de entertainmentindustrie te beïnvloeden. De groep heeft muziek geproduceerd voor diverse film- en televisieprojecten, en bracht meerdere albums uit waaronder het voor een Grammy genomineerde Audio. De rockconcertparodie ‘Megastar World Tour’ was te zien in arena’s over de hele wereld. Het boek Blue Man World is een visueel verbluffende antropologische verkenning van het nieuwsgierige kale blauwe personage.

Ticket informatie:
De kaartverkoop start vrijdag 13 december om 10:00 uur.
Officiële tickets vanaf € 54,88 (incl. servicekosten) uitsluitend via www.ticketmaster.nl

Showschema:
BLUE MAN GROUP | MAINSTAGE | ‘S-HERTOGENBOSCH
Woensdag 20 mei 2020 – 20:00 uur
Donderdag 21 mei 2020 – 20:00 uur
Vrijdag 22 mei 2020 – 19:00 uur en 22:00 uur
Zaterdag 23 mei 2020 – 16:00 uur en 20:00 uur
Zondag 24 mei 2020 – 15:00 uur en 19:00 uur

Vorig artikelBeleef de wereld van Star Wars tijdens Echo Base Charity Con op 21 december in Utrecht
Volgend artikelSword art online alicization lycoris verschijnt in mei