Home News Max is dé populairste hondennaam van 2022

Max is dé populairste hondennaam van 2022

© Petplan

Nederland kocht afgelopen jaar massaal een hond en koos grotendeels voor dezelfde hondennamen, maar ook nieuwkomers werden gesignaleerd zoals ‘Doekoe’ en ‘Booty’

Ook in 2022 kozen baasjes voor bekende namen die al jarenlang in de top 10 staan. Toch is er één groot verschil: niet Luna, maar Max is na jaren de populairste hondennaam.

Huisdierenverzekeraar Figopet voert jaarlijks onderzoek uit naar huisdiernamen. Vandaag maakte de organisatie de populairste hondennamen van 2022 bekend. Gebaseerd op data van ruim 43.000 hondenbaasjes zijn dit de resultaten:

Max óók bij de hondennamen op nummer 1

In tegenstelling tot vorig jaar is niet Luna, maar Max de populairste hondennaam van het jaar. De recente successen van Verstappen hebben waarschijnlijk ervoor gezorgd dat Max deze naam heeft ingehaald.

Top 10 hondennamen 2022:

1. Max

2. Luna

3. Pip

4. Bella

5. Bo

6. Charlie

7. Teddy

8. Ollie

9. Guus

10. Bailey

Top 3 hondennamen reutjes 2022:

1. Max

2. Ollie

3. Guus

Top 3 hondennamen teefjes 2022:

1. Luna

2. Pip

3. Bella

Grappige namen

Niet alle hondenbaasjes kiezen voor een traditionele naam voor hun viervoeter. Sterker nog: volgens Petplan wordt steeds vaker gekozen voor een grappige naam.

1. Doekoe

2. Booty

3. Gucci

4. Biertje

5. Falafel

6. Cheesebuger

7. Waffel

8. Cocosnoot

9. Chefke

10. Muppert

Bekijk hier de volledige lijst met (populaire, grappige, aparte en buitenlandse) hondennamen

Ook puppy’s worden ziek Puppy’s blijven ongekend populair in Nederland, maar toch wordt minder dan 5% van deze honden verzekerd. “Veel baasjes verzekeren hun puppy niet omdat ze denken dat jonge honden niks overkomen” , geeft dierenarts Nienke Mulder van Caressa Dierenziekenhuizen aan. “Maar juist puppy’s zijn kwetsbaar voor ziektes en ongevallen en moeten in hun eerste levensjaar vaak naar de dierenarts, met steeds hogere dierenartskosten tot gevolg. Door je hond op jonge leeftijd te verzekeren, bespaar je waarschijnlijk een hoop geld in deze dure tijd.”

Bron en foto © Petplan

Vorig artikelKnor viert feest met Gouden Film
Volgend artikelDGTL festival kondigt line-up aan voor 2023 editie
Ik ben de eigenaar van Planetzone