Home Nieuws Jongeren [video] Eindexamenspreekuren bij NOS Stories

[video] Eindexamenspreekuren bij NOS Stories

0
[video] Eindexamenspreekuren bij NOS Stories

Op maandag 17 mei breekt de spannendste periode van de middelbareschooltijd aan: de centrale examens. De examenlichting van dit jaar staat, na een heel coronajaar, voor een extra zware opgave. Daarom organiseert NOS Stories vanaf zondag 16 mei tot en met vrijdag 28 mei de NOS Stories Eindexamenspreekuren.

Elke dag beantwoorden twee docenten live op YouTube de meest gestelde vragen over het examenvak van de volgende dag. Hiermee zijn de spreekuren een last minute hulplijn voor leerlingen waar ze kunnen checken of ze zich voldoende hebben voorbereid. De presentatie wordt gedaan door Danny Simons en Maxime de Vries.

De NOS Stories Eindexamenspreekuren zijn bedoeld voor leerlingen van vmbo gl/tl, havo en vwo. Tijdens de spreekuren geeft één docent uitleg op het bord, de andere docent beantwoordt vragen van leerlingen in de live chat. Zo helpen ze de leerlingen met dat laatste beetje zelfvertrouwen voor het examen.

Op zondag 16 mei start om 17.00 uur het eerste eindexamenspreekuur; Nederlands vmbo, gevolgd door wiskunde A en B vwo om 19.00 uur. Het eerste eindexamenspreekuur voor havo is geschiedenis op maandag 17 mei om 17.00 uur. In totaal zijn er 24 spreekuren. Zie hieronder het volledige rooster van de NOS Stories Eindexamenspreekuren.

Leerlingen kunnen zich – ook van tevoren – abonneren op het YouTube-kanaal van NOS Stories om een reminder te ontvangen voor de start van ieder eindexamenspreekuur.

NOS Stories

NOS Stories brengt nieuws uit de belevingswereld van jongeren van ongeveer 13 t/m 18 jaar, op YouTubeInstagram, TikTok en op nosstories.nl om hen op de hoogte te houden van het nieuws, uitleg te geven en hen te helpen een mening te vormen. 

Bron © NOS