Home Nieuws Jongeren Meer dan 385.000 17-jarigen halen hun rijbewijs

Meer dan 385.000 17-jarigen halen hun rijbewijs

autosnelweg © PlanetZone

Vandaag bestaat 2toDrive, examen doen op je 17e, tien jaar. Op 1 november 2011 gaf toenmalig minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen het startschot voor het experiment 2toDrive.

Met 2toDrive mogen jongeren vanaf 16 jaar theorie-examen doen en vanaf 16,5 jaar praktijklessen volgen. Vanaf 17 jaar mogen jongeren op praktijkexamen. Als ze geslaagd zijn voor hun rij-examen, rijden zij tot hun 18e jaar onder begeleiding van een coach.

2toDrive is in Nederland ingevoerd met als doel om de verkeersveiligheid onder beginnende bestuurders te vergroten. Door jongeren onder begeleiding te laten rijden, kunnen zij onder relatief veilige omstandigheden rijervaring opdoen.

Hoger slagingspercentage

Jongeren doen het goed: de slagingspercentages laten zien dat 17-jarigen vaker slagen(60,5%) voor hun eerste praktijkexamen voor de auto dan 18+ kandidaten (52%). Ook nemen 17-jarigen het begeleid rijden serieus, doen veel rijervaring op en leren op een veilige manier autorijden voordat ze alleen de weg op gaan, blijkt uit een eerdere evaluatie van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid.

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het CBR, de RDW en TeamAlert zijn blij met het grote succes van 2toDrive. Door jongeren de kans te bieden om zo vroeg mogelijk rijexamen te kunnen doen, wordt de verkeersveiligheid in Nederland verbeterd en zijn jongeren een stuk veiliger onderweg.

Over 2toDrive

2toDrive is een samenwerking tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, het CBR, de RDW en jongerenorganisatie TeamAlert. 2toDrive biedt 17-jarigen de mogelijkheid om onder begeleiding van een coach rijervaring op te doen. Meer informatie vind je op 

www.2todrive.nl

Bron: CBR Foto © PlanetZone

Vorig artikelRadio-iconen Lex Harding, Ad Bouman en Rob Stenders maken samen radio
Volgend artikel[video] Nieuwe stap in Virtual Reality-gaming op basis van 5G en edge cloud
Ik ben de eigenaar van Planetzone