Home Nieuws Jongeren Kunstbende & partners bundelen krachten in exclusieve online masterclasses voor jonge makers

Kunstbende & partners bundelen krachten in exclusieve online masterclasses voor jonge makers

In juni start Kunstbende samen met haar partners online masterclasses voor alle Kunstbende-deelnemers. Omdat de voorrondes zijn verplaatst naar het najaar, helpen de masterclasses jonge makers om hun act te verbeteren in de zomer en zichzelf verder te ontwikkelen.

KLUB Kunstbende

Meer dan ooit laten jongeren actief van zich horen op internet. De coronatijd zet hun creativiteit op scherp. Om deze talenten zoveel mogelijk te stimuleren, is Kunstbende gestart met het online podium KLUB Kunstbende. In deze KLUB werkt Kunstbende actief samen met partners, deelnemers, ambassadeurs, coaches, masters en vele andere professionals uit het culturele en creatieve veld. De KLUB geeft alle ruimte aan jongeren om hun work-in-progress (#vanpodiumnaarzolder) te laten zien en geïnterviewd te worden over kunstmaken in deze gekke tijd. Ook kunnen ze van alles leren via Krash Kourses in samenwerking met Rabobank (zoals de Kourses van Kunstbende-ambassadeurs Stefano Keizers en Shay Latukolan), online coaching en de splinternieuwe online masterclasses.

De KLUB vormt het begin van een meerjarenplan waarin Kunstbende haar kracht als community gaat uitbouwen. Deelnemers geven namelijk keer op keer aan hoe belangrijk het is om andere (jonge) makers te ontmoeten, van elkaar te leren en zo de volgende stap te kunnen zetten in hun ontwikkeling. Want: het beste uit jezelf halen doe je niet alleen! 

Online masterclasses
7 juni 16:00 | DJ – The School of House & Mysteryland presenteren: Mr. Belt & Wezol
10 juni 16:00 | Taal – De Nieuwe Oost presenteert: Corinne Heyrman
10 juni 20:00 | Expo – Stedelijk Museum Amsterdam & Blikopeners presenteren: Butterfingaz
14 juni 16:00 | Film – IFFR & MovieZone presenteren: Edson Conceição
17 juni 16:00 | Theater – Oerol presenteert: Nastaran Razawi Khorasani (open masterclass tijdens de digitale versie van Oerol 2020)
21 juni 16:00 | Fashion – FASHIONCLASH presenteert: Marlou Breuls
24 juni 16:00 | Dans – The Notorious IBE & De Nederlandse Dansdagen presenteren: eenvijfvijf (zie foto)
28 juni 16:00 | Muziek – Zwarte Cross en Mañana Mañana presenteren: Seb Dokman van Paceshifters

Aanmelden
Jongeren kunnen zich aanmelden via kunstbende.nl/masterclasses als ze zijn ingeschreven bij Kunstbende. Per masterclass zijn twintig plekken beschikbaar. Alle masterclasses zijn gratis. 

Nieuwe partners Dans
Voor de categorie Dans verwelkomt Kunstbende twee nieuwe partners: De Nederlandse Dansdagen en The Notorious IBE. Zij denken inhoudelijk over de categorie mee, bieden persoonlijke coaching en als kers op de taart krijgt de nummer één een bijzondere plek tijdens een van de festivals. Afhankelijk van de stijl van deze winnaar wordt er gekozen voor een optreden bij De Nederlandse Dansdagen of IBE.  

Kunstbende
Kunstbende is hét platform voor talent van 13 t/m 18 jaar. Jongeren kunnen meedoen in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Influencer, Muziek, Taal en Theater. Eind 2020 strijden meer dan honderd acts voor de felbegeerde prijzen tijdens de landelijke finale op Kunstbende Young Creators Festival in Amsterdam. Daarna worden ze door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden in de What’s Happening-area van Rabobank en Kunstbende op Lowlands en op een ander groots podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door partner in cultuur Rabobank, Fonds voor Cultuurparticipatie, ArtEZ University of the Arts en diverse andere sponsors en partners. Veel artiesten hebben hun eerste stappen gezet bij Kunstbende, zoals Nielson, Kalvijn en Martin Garrix. 

Bron © Kunstbende